Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардепи «Голосу» звернулися в поліцію через образливі листівки у Львові

Четверо нардепів-львів’ян, які раніше вийшли фракції «Голос» у Верховній Раді і увійшли в депутатське об'єднання «Справедливість», звернулися з заявою в поліцію через появу у Львові образливих листівок.

Як повідомив Zaxid.net, такі листівки, у яких нардепів з УГП звинувачують у корупції та співпраці зі «Слугою народу», з’явилися у центрі Львова наприкінці минулого тижня.

У середу, 13 жовтня, нардепка Галина Васильченко розповіла, що вона та її колеги Наталія Піпа, Роман Лозинський та Ярослав Рущишин повідомили львівську поліцію про появу образливих листівок такого змісту: «Депутати УГП корупціонери. Взяли хабарі і працюють на «Слугу народу». Ганьба!».

«Ми були в Києві під час пленарного сесійного тижня. Нам знайомі скинули фотографію, що такі листівки розповсюджуються. Ми відреагували і звернулися в поліцію, щоби поліція зафіксувала. Тому що це фейки, які поширюють проти нас, абсолютно неправдива інформація. Ми б хотіли знати, хто це робить і з якою метою. Бо найперше це є порушення законодавства, перешкоджання діяльності народного депутата, посягання на честь і гідність народного депутата», – розповіла Галина Васильченко.

З її слів, листівки без вказання тиражу і замовника помітили розклеєними на дошках та стовпах оголошень у центрі міста.

Тому усі четверо нардепів подали заяви на ім’я начальника поліції Львівщини Олександра Шляховського з проханням встановити тих, хто поширює такі листівки. Поліція зареєструвала кримінальне провадження за фактом втручання у діяльність державного діяча.

Нагадаємо, на початку літа цього року на тлі розколу в партії «Голос» 10 депутатів її парламентської фракції, у тому числі вихідці з УГП, створили окреме об’єднання «Справедливість» і оголосили недовіру керівництву партії. У керівництві партії створення депутатської групи назвали незаконним.

Представники львівського осередку партії «Голос» на чолі з Ярославом Рущишином заявили про узурпацію влади головою партії Кірою Рудик та покинули з'їзд політичної сили. Після цього Ярослава Рущишина відсторонили від керівництва львівським осередком «Голосу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ