Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розкол в УГП: голова Львівської обласної організації зробив заяву

Один із засновників Української галицької партії Тарас Чолій зреагував на рішення політради партії зупинити його повноваження як голови Львівської обласної організації та призупинити членство у партії.
Скріншот з Facebook-сторінки Тараса Чолія

Відповідну заяву Чолій опублікував на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”, - передає Вголос.

“Поганий мир завжди кращий, ніж хороша війна. І я більше року намагався цю крихку ілюзію миру в Українській Галицькій Партії зберегти. Але сьогодні ручна політрада УГП відсторонила мене від виконання обов’язків голови обласної організації партії, і призупинила наше з Іваном Щурком членство в УГП. Все, начебто, через те, що підписали меморандум про співпрацю з демократичними силами у Львівській обласній раді, що зробив і “Голос”, і “ЄС”. Переконаний, що насправді – просто витискають непокірних, як роблять це вже понад рік. З публічного простору, з кола осіб, які приймають рішення, зі стрічок фінансування.

Через підписання Меморандуму у ЛОР УГП виключила зі свого складу двох депутатів

Настав час сказати відкрито про мою незгоду з нинішнім керівництвом УГП, з деспотичними методами правління так званої голови Політради Ірини Моряк, ГКК під одноосібним владарюванням Ореста Друля і ручним управлінням головного спонсора. Я маю право і обов’язок опублікувати свою позицію, бо знаю, що для багатьох із вас я уособлюю Українську Галицьку Партію. Нема в цьому жадної неправди, бо я створив УГП. З маленького кружка інтелектуалів, які покликали до життя тільки ідею проекту з нотками сепаратизму відразу після того, як до влади прийшов Янукович, я розпочав партійне будівництво, зібрав достойну команду людей, які пройшли Майдан Гідності, і ми разом зареєстрували цю політсилу.

Творив УГП і вірю в неї таку, яка не є партією однієї людини та не є ручною! Занадто багато ми зібрали тут сильних людей, які у часи великих змін ніколи не стоять осторонь!” – заявив Чолій.

Крім того, депутат анонсував брифінг для журналістів, який відбудеться у п’ятницю, 4 грудня, о 9.30 год.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ