Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На сайті УГП з'явилась і зникла інформація про "спонсора"

Сьогодні вранці, на офіційному сайті Української галицької партії з'явилось відкрите звернення, в якому розповідалось про "власника" УГП - директора Радехівського цукрового заводу Володимира Матковського.

Відповідна заява, була опублікована на сайті УГП 20 листопада, - передає Вголос.

"Про власника УГП Володимира Матковського та його бінес-мафіозних партнерів з 90-их і до сьогодні.

Ми, спільнота Української Галицької Партії, активісти та журналісти, яким доводилося говорити про мафію, яка хоче захопити Львів, вирішили з’ясувати, хто ж ті люди, які фінансують нашу політичну силу. І факти, які нам вдалося отримати, нас шокували. Ми не можемо більше мовчати, то ж напередодні виборів хочемо бути максимально відвертими з нашими виборцями, з тими, хто готовий віддати свій голос за УГП.

Цукровий магнат Матковський.

Ви точно чули про бізнесмена Володимира Матковського, якого вважають головним спонсором УГП. Матковський є власником підприємства «Радехівський цукор». За даними асоціації «Укрцукор» ця компанія входить до переліку найпотужніших цукрових виробників України. Закономірно, що гроші, які приносить бізнес, Матковський витрачає у тому числі на утримання політичної партії. Однак, як «Радехівський цукор» опинився у приватній власності? Звідки взялися перші гроші? Пошук відповідей на ці запитання і привів нас до викриття приголомшливих фактів з біографії бізнесмена-мафіозі та схем, в яких не гребують нічим, навіть бізнесом з окупованими територіями ДНР та ЛНР. Але про все по черзі.

У відкритих джерелах є інформація про те, що обставини приватизації ВАТ «Радехівський цукровий завод» за зверненням його акціонерів розслідували у Генеральній прокуратурі України. У ході справи встановили, що державу позбавили права власності на майже 7 мільйонів акцій заводу, які реалізували нижче за їхню номінальну вартість. Набувачем вказаних акцій стали структури, пов’язані з Володимиром Матківським. Це й факт і став зачіпкою ланцюжка, який веде до криміналітету.

Ще одна справа – присвоєння в особливо великих розмірах майна ТОВ «Чортківський цукровий завод» на Тернопільщині, який спершу довели до банкрутства, а потім переоформили на фірми близькі до Володимира Матковського. Потужне цукрове підприємство на території Тернопільської області, майном якого заволоділа компанія Матківського, знищили. За цими фактами відкрили кілька кримінальних проваджень. Займалися ними правоохоронці Львівщини та Тернопільщини. Однак згодом ці справи закрили", - зокрема зазначалось в зверненні розміщеному на сайті УГП. Згодом текст було прибрано з сторінки і в партії заявили про кібератаку.

Повний текст "заяви" та скріншоти з офіційного сайту партії можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ