Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян заохочують використовувати біорозкладні пакети при сортуванні органіки

В управлінні з питань поводження з відходами ЛМР заохочують мешканців сортувати органіку для виготовлення компосту, і використовувати для цього біорозкладні пакети.

Як пояснюють фахівці, пакети з поліетилену, потрапляючи на станцію компостування, створюють труднощі для переробки та псують відповідне обладнання, а потрапивши на сміттєзвалище, довго розкладаються.

"Зараз дуже актуальним є питання сортування відходів. Зокрема звертаємо увагу мешканців на сортуванні органічних відходів, з яких можемо виготовляти компост.

За статистикою, третина всієї їжі, продукованої у світі, їде на сміттєзвалища. Це близько 1,3 мільярда тонн харчових продуктів щороку. Коли органічні відходи потрапляють на сміттєзвалище, вони гниють і виділяють метан – парниковий газ, що пришвидшує глобальне потепління та спричиняє пожежі на звалищах", - розповідають в управлінні.

Щоб зменшити вплив органічних відходів на довкілля, Львів є першим в Україні містом, що має змогу не захоронювати цей вид відходів на сміттєзвалищах, а переробляти їх в компост. Тому сортуючи вдома органіку, просять не використовувати для цих відходів поліетиленові пакети, адже в підсумку на станції переробки доводиться залучати додаткові ресурси для їх вилучення.

"Рекомендуємо використовувати біорозкладні пакети, у які пакують овочі та фрукти в супермаркетах. Такі пакети виготовлені з органічних речовин, тож вони швидко розкладаються", - додали фахівці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ