Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів’яни мріють про чесного нардепа, який вирішуватиме господарські питання в окрузі, - соціологія

Ключові риси, які на думку виборців мають бути притаманні кандидату в народні депутати від округу, є: виконання обіцянок (52%), чесність (36%) та бажання і можливість щось змінити (30%). Про це сьогодні, 30 травня, під час прес-конференції повідомив керiвник Cоцiологiчної групи «Рейтинг» Олексiй Антипович.

«Це відповідь на розчарування, яке мають виборці через невиконання обіцянок народними депутатами», - зазначив Олексій Антипович.

Також нардеп повинен турбуватися про простих людей (25%), розбиратися в економіці (25%), бути патріотом (24%), надійним (22%), мати програму розвитку регіону (21%), досвід господарської діяльності (21%), бути сильним лідером (21%), віруючою людиною (20%) та молодою, енергійною людиною (19%).

47% опитаних переконані, що кандидат у народні депутати повинен більше уваги приділяти вирішенню господарських справ безпосередньо в окрузі і лише 13% – більше уваги приділяти вирішенню державних справ. Для 35% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 14% - не визначилися.

33% опитаних переконані, що краще коли кандидат є досвідченим політиком, аніж досвідченим бізнесменом (14%). Водночас для 36% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 17% - не визначилися.

«Тут присутнє роздвоєння думки. Виборці не розуміють функцій народного депутата, адже він не повинен ремонтувати дороги, а повинен займатися законотворчим процесом», - зазначив Олексій Антипович.

24% опитаних переконані, що краще коли кандидат ще не був народним депутатом, аніж вже був (15%). Водночас для 42% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 19% - не визначилися.

45% опитаних переконані, що краще, коли кандидат буде в опозиції, аніж буде підтримувати курс Президента В.Януковича (5%). Водночас 30% опитаних хотіли б бачити кандидата, який не підтримує ані владу, ані опозицію. 20% - не визначилися.

Лише 21% опитаних обов’язково підтримають кандидата від тієї ж партії, за яку голосують. Для 34%партійність кандидата буде мати значення, але далеко не основне. Водночас для 25% опитаних партійність не матиме значення – вони будуть голосувати виключно за особистість.

Ще 17% не змогли визначитися з цього приводу.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова та Пустомитівського району віком від 18 років і старші. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Вибіркова сукупність: 2400 респондентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ