Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'яни разом ЛКП “Лев” обговорювали проблеми безпритульних котів

У четвер, 12 липня, Львівське комунальне підприємство “Лев”, яке опікується безпритульними тваринами провело зустріч з жителями міста. На зустрічі обговорювали питання пов’язані з безпритульними котами, та план дій щодо гуманного врегулювання їх чисельності.

Директор ЛКП “Лев” Оксана Кошак на обговорення винесла три питання. Стерилізація та реєстрація домашніх і диких тварин. Пришвидшення стерилізації Захист опікунів, які піклуються безпритульними котами.

В ході довгих дискусій було прийнято рішення створити інформаційну листівку, про користь та безпеку стерилізації, яка буде регулярно оновлюватися. Адже багато жителів міста досі вважають цю процедуру негуманною та шкідливою для тварини, що насправді не так Стерилізація допомагає вберегти кота від багатьох захворювань та допомагає скоротити чисельність безпритульних чотирилапих. З метою пришвидшення стерилізації безпритульних тварин обговорювали скорочення терміну перетримки з п’яти днів до трьох. Цього часу спеціалістам вистачить для того, що стерилізувати та вакцинувати тварину, і вона не встигне соціалізуватися, що для дикого кота дуже небезпечно.  

Це тільки перші кроки на шляху до гуманного вирішення проблеми з урегулюванням чисельності безпритульних котів. Бо насправді ці тварини важлива частина екосистеми міста. Вони знищують гризунів, які мешкають в підвалах та на горищах. Тому знищення котів, що сьогодні не рідкість, не зважаючи на закон про жорстоке поводження з тваринами, рано чи пізно вилізе боком міській владі та жителям Львова.

Василь Збадинський

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ