Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мецгеру вручили підозру у справі про напад на журналістів в будівлі "Укрексімбанку"

У справі про напад на журналістів проєкту “Схеми” у приміщенні “Укрексімбанку” правоохоронці вручили підозру двом підозрюваним.
Євген Мецгер

Про це інформує УНН із посиланням на речницю Київської міської прокуратури Надію Максимець.

Раніше Максимець повідомила УНН про вручення підозри одному з фігурантів за місцем його проживання. Тепер же, з її слів, підозру отримала друга особа.

Як повідомили УНН поінформовані джерела, першу підозру вручили голові пресслужби “Укрексімбанку” Володимиру Пікалову, другу отримав голова правління банку Євген Мецгер.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Хід досудового розслідування взято на контроль Київською міською прокуратурою.

У прокуратурі розповіли і про дані слідства. “За даними слідства, 4 жовтня 2021 року, журналісти програми „Схеми“ здійснювали запис інтерв’ю з керівництвом одного із банків у приміщенні банківської установи. Під час запису, за словами представників ЗМІ, керівництво банку надало вказівку відібрати у них камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку. Наразі журналістів запрошено для проведення допиту у якості потерпілих для встановлення всіх обставин події”, — повідомили у відомстві 5 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ