Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Міністерство охорони здоров’я вимагає від лікарень кондиціонування палат до 2024 року

Міністерство охорони здоров’я України провело детальний аналіз забезпечення кондиціонерами медичних закладів, що увійшли до спроможної мережі. Результати показали, що з понад 54 000 палат кондиціонери встановлені лише в 6 897, тобто лише в 12%.

Найбільше кондиціонованих палат у лікарнях Києва (30%) та Дніпропетровської області (23%). Найгірше ситуація на Волині, де кондиціонери є лише в 2% палат. Також погано забезпечені кондиціонерами лікарні Вінницької, Львівської та Чернігівської областей (по 5%).

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав керівників лікарень спроможної мережі до кінця 2023 року оснастити кондиціонерами всі палати та ординаторські. Інакше з 2024 року вони можуть втратити можливість укладати контракти з НСЗУ за певними пакетами медичних послуг.

Така вимога поставлена задля забезпечення комфортних умов перебування пацієнтів та роботи медиків. Адже саме від оптимального мікроклімату в приміщеннях залежить здоров’я хворих і продуктивність праці медперсоналу.

Міністр наголосив, що на рахунках лікарень залишаються значні кошти (понад 23 млрд грн), які мають використовуватися на покращення якості медичних послуг, зокрема на кондиціонування палат. Отже, оснащення кондиціонерами цілком під силу самим лікарням.

Таким чином, МОЗ ставить конкретні вимоги до медзакладів щодо створення комфортних умов для пацієнтів. Це має стати одним з ключових критеріїв оцінки якості роботи лікарень та продовження контрактів з НСЗУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ