Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині батьки 10,5 тис. дітей відмовились від щеплення проти поліомієліту

На Львівщині під час першого туру вакцинації проти поліомієліту батьки 10,5 тис. дітей відмовились від щеплення. Про це в коментарі для Гал-інфо розповіла Наталія Тімко, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров'я Львівської ОДАз епідеміології.

Отож, під час першого туру, який тривав із 21 жовтня і до 10 листопада,  - у Львові та області було щеплено  86 967 дітей. У відсотковому відношенні це 64,5% від запланованої кількості. 

Що стосується України, то загалом було вакциновано 1 224 млн дітей, це 53% від загальної кількості. 

Водночас Ірина Микичак, заступник начальника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, в коментарі для Гал-інфо сказала, що кількість відмов на Львівщині з початком другого туру вакцинації проти поліомієліту (стартував 30 листопада) є більшою ніж у першому турі.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили про те, що другий тур вакцинації від поліомієліту в Україні фактично зірваний. Батьки почали масово боятися вакцинувати своїх дітей після появи інформації про три випадки смертей дітей, що були вакциновані. 

У МОЗ заперечили, що смерть дітей була спричинена вакцинацією. Зокрема, Роман Василишин, заступник міністра охорони здоров’я України, під час візиту до Львова зазначив, що щороку в Україні помирає 5 тис. дітей, а щодня – 16 дітей.

«І в той період, коли проводиться якась вакцинальна кампанія, також гинуть діти», - додав Роман Василишин.

Нагадаємо, другий тур вакцинації проти поліомієліту стартував в Україні зо листопада та завтра, 11 грудня, мав би закінчитися.

Додамо, що  поліомієліт часто викликає пожиттєвий параліч (в 1 з 200 випадків хвороби) і може призвести до загибелі дитини. Способів лікування цього захворювання не існує.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ