Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині збільшать стипендію для учнів та студентів

В обласному бюджеті на 2022 рік передбачено зростання стипендій для учнів професійно-технічних та вищих навчальних закладів. Про це розповіли на сьогоднішньому брифінгу щодо підсумків розподілення Львівського обласного бюджету.

Нещодавно депутати Львівської обласної ради затвердили обласний бюджет на наступний рік та за рішенням бюджетної комісії його збільшили на 2% пункти, хоча пропозиція була збільшити цей показник на 14,4%. 

“Обсяг місцевих бюджетів складає трошки більше як 31 млрд гривень, з яких обласний бюджет має 6,2 млрд гривень. Якщо характеризувати структуру показників обласного бюджету, то слід зазначити, що дохідна частина в наступному році дещо зменшується”, - розповів заступник директора департаменту фінансів ЛОДА Іван Нос. 

Внаслідок збільшення обласного бюджету на 2% зростуть й надходження податку на доходи фізичних осіб. Таким чином дохід обласного бюджету прогнозовано поповниться на 51 млн гривень.

Нагадаємо, що податок на доходи фізичних осіб на території Львівщини займає найбільшу питому вагу в структурі доходів обласного бюджету - майже 82%, а сума становить 2.9 млрд гривень. 

Однак відповідно до діючого законодавства в обласному бюджеті також передбачено кошти на ріст стипендій, які з наступного  року для учнів професійно-технічних навчальних закладів зростуть у 2,5 раза, а для студентів вищих навчальних закладів - в 1,5 раза. 

  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ