Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На «окрузі смерті» переможе кандидат, якого ще нема, - соціологія

На «окрузі смерті» № 117 (Франківський та Галицький райони) як і півроку тому, в окрузі немає яскраво вираженого лідера, відповідно маємо тісну групу претендентів. Наразі можна виділити двох лідерів: Петра Писарчука (12,9%) та Ігоря Васюника (12,1%). Водночас, висунення у якості єдиного кандидата від «Батьківщини», «Фронту змін» та «Свободи» суттєво додає політикам і одразу виводить їх у фаворити. Про це сьогодні, 30 травня, під час прес-конференції повідомив керiвник Cоцiологiчної групи «Рейтинг» Олексiй Антипович.

"В даному випадку не на користь Писарчуку негативна прив'язка до Партії регіонів. Цікаво, що 13% електорату "Свободи" готові підтримати Петра Писарчука", - зазначив Олексій Антипович.

Також є три найближчі переслідувачі лідерів – Тарас Стецьківа (9,1%), Віра Лясковську (7,2%) та Оксана Юринець (5,7%).

Значно менше підтримують М.Сеника (2,7%), Т.Дяківа (1,9%), П.Костюка (2,1%) та Р.Новоженця (1,5%).Інших кандидатів підтримали б близько 10% виборців округу, не визначились з вибором 35%.

Водночас, висунення у якості єдиного кандидата від Батьківщини, Фронту змін та Свободи суттєво додає політикам і одразу виводить їх у фаворити. Так, підтримка І.Васюника зростає з 12 до 24%, Т.Стецьківа – з 9 до 23%. Таким чином, «об’єднані кандидати» майже вдвічі випереджають можливого найближчого переслідувача П.Писарчука.

Щодо електоральної привабливості (резерви), то П.Писарчука, І.Васюника та Т.Стецьківа майже рівні (можуть покращити рейтинги до 20%). Проте є і особливості:П.Писарчук має найвищий рівень відомості і разом з тим найвищий показник негативного ставлення, що суттєво обмежує можливий ріст. Т.Стецьків через більш позитивне ставлення має відповідно вищі шанси на ріст. І нарешті І.Васюник, який попри найнижчий рівень відомості має практично однакові з ними резерви, при цьому також і значно менший рівень негативного ставлення. Зазначені фактори свідчать на користь кандидата, оскільки зі збільшенням відомості і при збережені тенденцій кандидат може значно покращити свій результат. Особливо з огляду на те, що І.Васюника більше підтримують виборці об’єднаного списку Батьківщини та Фронту змін, а Т.Стецьківа – виборці Свободи.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова та Пустомитівського району віком від 18 років і старші. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Вибіркова сукупність: 2400 респондентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ