Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Портрет кандидата: Юлія Гвоздович

Юлія Гвоздович - депутатка ЛМР від “Української Галицької Партрій”, громадська активістка та претендентка на голову Львівської ОТГ. Детальніше про ставлення конкурентів до неї, експертну оцінку та політичний досвід цієї кандидатки читайте у нашому огляді.
Вибори 2020. Графіка Гал-інфо.

Експертна думка

Керівник «April consult» Юрій Танасійчук: 

Вона має добрий бекграунд як депутата місцевої ради. Також зробила громадські проекти щодо  батьків, дітей і міста дружнього до дітей. Це проект “Батьки в дії”.  Але я не бачу цілісної картини, це все окремі проекти. Її, як і Ярослава Рущишина, можна  розглядати як альтернативу діючому міському голові.  

Партійна думка

Голова фракції Української Галицької Партії у Львівській міській раді Тарас Чолій:

Юля була 5 років депутаткою, очолювала комісію в міській раді, зарекомендувала себе як дисциплінована та працьовита. Неодноразово була кращою депутаткою ЛМР.  Брала участь у різних міських ініціативах, зокрема в створенні статуту міста, в різних громадських організаціях. Вона мама двох дітей, порядна і цілеспрямована. Я вважаю, такі як Юля Гвоздович  - це політики нової генерації. Я за те, щоб такі люди йшли далі. 

Конкурентна думка

Журналісти Гал-інфо звернулись за коментарем до представника команди Ярослава Рущишина, депутата Верховної ради України від партії "Голос" Романа Лозинського, але політик відмовився прокоментувати, як кандидата від своєї політичної сили, так і від УГП. 

Можливо тому, що Роман Лозинський, лише де-юре представляє в Верховній раді партію "Голос", а насправді входить до орбіти інтересів Володимира Матківського, бенефіціара «Радехівського цукру», який є основним спонсором «Української галицької партії».

Як повідомляють джерела Гал-інфо, Романа Лозинського у Львові можна зустріти саме на партійних заходах УГП, а не партії "Голос".

Опис політика

Народилась 12 вересня 1987 року у  Львові. У 2009 році закінчила Львівський національний університет ім. І. Франка за спеціальністю «Економічна теорія». У 2009-2013 навчалась на денній формі аспірантури у Інституті регіональних досліджень Національної академії наук України. З 2014 року має ступінь кандидата економічних наук.

Співзасновниця і голова ГО “Батьки в дії”, жіночого руху “За гідні пологи”. Пластунка, координаторка Української жіночої демократичної мережі IRI на Львівщині.

Членкиня  та ексголова Львівської міської організації УГП. 

Учасниця навчальних програм УКУ, Інституту Політичної освіти, Swedish International Centre for Local Democracy (ICLD).

Також Юлія Гвоздович співініціаторка громадського руху активних батьків «Львів дружній до сімей і дітей» та членкиня  ГО «AIESECу м. Львові».

Політичний досвід

Прийшла у політику під час Революції Гідності. Була головою Української Галицької Партії у Львові. Є депутаткою  Львівської міськради від УГП з 2015 року. Очолює постійну депутатську комісію законності, депутатської діяльності та свободи слова.

Ініціативи, які підтримала 

Ініціаторка та співавторка розробки нового Статуту громади, що суттєво покращив відкритість та прозорість роботи ЛМР. Як наслідок у 2019 році ГМ "Опора" визнала роботу депутатів ЛМР найпрозорішою в Україні, у 2015 році це було 12 місце. Загалом публічність міста зросла з 10-го до 3 місця в Україні. в 2017 році Transparency Ukraine визначила Львів як найпрозоріше місто України.

Спільно з експертами ініціювала реформу комунальних підприємств, а саме була автором ухвали про прозорість роботи комунальних підприємств, проведення обов'язкового щорічного незалежного аудиту.

З експертами змінила підхід до прийняття рішень, які стосуються бізнесу: зробили цю процедуру прозорішою - як наслідок за інвестиційною привабливістю у 2019 році Львів посів І перше місце зі всіх міст України (більшість критеріїв - прозорість прийняття рішень).

Ініціаторка побудови крематорію.

Ініціаторка запровадження електронних петицій.

Ініціаторка запровадження Дитячої дорадчої ради.

Співрозробниця міської стратегії "Львів дружній до дітей", яка передбачає створення комфортних умов для батьківства

Спільно із ГО " Чесно" співініціаторка запровадження громадського бюджету у Львові.

Перша депутатка в історії Львова - авторка рішення виконавчого комітету Про зміни до регламенту виконкому і зобов'язання їх працювати прозоро - з онлайн трансляціями і публікацією проектів рішень. Також прозоро почали працювати комісії виконкому (безпеки руху, житлова, містобудівна рада).

Спільно із експертами ініціювала запровадження електронних аукціонів Prozorro.sales у ЛМР.

Ініціювала широку підзвітність місцевої влади - тепер у Львові звітують всі, навіть ті, хто не передбачений законодавством.

Співавторка антикорупційних заходів в ЛМР, які сьогодні впроваджує сектор доброчесності ЛМР.

Спільно з ГО ініціювали та переконали Управління охорони здоров'я покращити умови для породіль в пологових будинках, а саме зробити ремонти, створити кнопки виклику акушерів, включити цілодобову гарячу воду в одному із пологових, запровадити кращий підхід до грудного вигодовування у закладах ОЗ.

Ініціювала впорядкування та запобігання незаконним похованням на закритих кладовищах Львова, як наслідок їх впорядкували та поставили охоронні засоби, почали розробляти єдину е-систему поховань у Львові.

Спільно із колегою депутаткою ініціювали прозорий підхід до формування бюджету - бюджетну резолюцію.

Ініціювала гендерно-орієнтований підхід до спортивних майданчиків у місті - не лише футбольні поля, а й мультифункціональні майданчики.

Ініціювала актуалізацію гуртків у позашкіллі міста, однак виконання провалили.

Єдина серед депутатів публічно виступила ПРОТИ незаконних забудов Козловського на вул. Липинського і на Дорошенка.

ЗМІ про кандидата

ZAXID.NET опублікували інтерв’ю з Юлією Гвоздович. Поговорили про її передвиборчу кампанію, виборчу програму та жінок у політиці.

У розмові із Гал-інфо Юлія поділилась своїми думками щодо міської Стратегії "Львів, дружній до дітей та молоді", співавторкою якої вона є. Розповіла про створення у нашому місті креативних майданчиків для дітей, популяризації «Дружніх закладів харчування».

Як повідомило видання "Варіанти", У 2019 році депутатка Львівської міської ради Юлія Гвоздович задекларувала 99 тис грн зарплати. А в попередні роки свого депутатства в ЛМР встигла придбати квартиру та автомобіль.

Попередні матеріали циклу #ПортретКандидата за посиланнями нижче:

Портрет кандидата: Руслан Кошулинський

Портрет кандидата: Оксана Юринець

Портрет кандидата: Ігор Зінкевич

Портрет кандидата: Ярослав Рущишин

Портрет кандидата: Тарас Кльофа

Портрет кандидата: Ігор Телішевський


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ