Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Наш край» вимагає проведення виборів до райрад Києва

"Сьогодні Центральна виборча комісія повинна була завершити формування тервиборчкомів в процесі виборів депутатів районних рад в Києві. Але напередодні, 5 лютого, Окружний адміністративний суд Києва зробив ще один крок по зриву виборчого процесу – заборонив ЦВК підготовку до виборів", - про це сказано у заяві партії "НАШ КРАЙ".

І далі: "Це говорить про одне: перед страхом програти, влада готова відмовитися від ідеї децентралізації.

Справжня причина скасування виборів до райрад – спроба влади перечекати опалювальний сезон; надія на те, що у киян коротка пам’ять. Адже жителі столиці та інших міст України шоковані цифрами в комунальних «платіжках». Тільки за опалення «хрущовки» людям доводиться платити до 800 гривень. Очевидно, що за це люди не оберуть до райрад представників правлячих партій.

Згідно з даними соцдосліджень, 78% киян назвали нинішні тарифи за комунальні послуги принизливими, а 52% висловили готовність взяти участь у виборах депутатів районних рад Києва. 55% жителів столиці хочуть бачити депутатами досвідчених управлінців і господарників.

«Наш край» заявляє про необхідність виборів до райрад столиці. Населення тільки одного району Києва більше населення деяких обласних центрів країни, де діють і облрада, і міськрада.

Вибори до райрад столиці є логічним процесом в рамках децентралізації і передачі повноважень на місця".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ