Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

“PORT”: У Львові почали будівництво нового логістичного центру

15 липня відбулася презентація логістичного центру “PORT”, який є одним з найбільших у Західній Україні та розташований у селі Пасіки-Зубрицькі, що на околиці Львова. Кореспондентці Гал-інфо вдалося побувати там та урочисто закласти іменну цеглину ЗМІ.

“PORT” сьогодні є унікальним проєктом, адже інвестори продумали концепцію, яка охоплює всі можливі галузі. На території логістичного центру будуть не лише складські приміщення, але й торгові зали, адміністративні будівлі, офіси представницького класу, кав’ярні та зона відпочинку з озером. 

1/3

Ідеологом і співзасновником логістичного центру “PORT” є Дмитро Ковальчук. Він засновник IT-компанії та “Alterra Group”, яка займається девелопментом та управлінням комерційною нерухомістю. Його колега й другий співзасновник Роман Городечний - відомий підприємець, меценат, співзасновник компанії “Regno”, президент баскетбольного клубу “Львів-Регно”, спортсмен, альпініст.

Загальна площа території становить 8,08 га, а площа складських, адміністративних та торгових приміщень - 42,000 м.кв. Логістичний хаб будують як комплекс, в якому буде все необхідне для ефективного бізнесу.

“У нас з’явилась ідея, яку ми плекали, мабуть, років п’ять: як же задовольнити потреби саме малого та середнього бізнесу, бо більшість всього нового, що будується наразі в Україні, призначене для потреб великих компаній, національних компаній з великими масштабами, а малий та середній бізнес залишаються збоку. Тому коли ми думали над тим, який об’єкт варто побудувати і створити, ми дійшли до висновку, що варто будувати об’єкти, які будуть актуальними в майбутньому і за 5-10 років матимуть попит на ринку ”, - розповідає Дмитро Ковальчук.

Бізнес-модель житлової нерухомості

Як повідомили інвестори, всі новації - результат певної комбінаторики, коли якісь підходи з однієї галузі вкладаються в іншу галузь. Тому вони взяли модель, за якою продається житлова нерухомість (вона є доволі зрозумілою в Україні), та наклали її на логістичний центр.

“Ми дивились на закордонні проєкти, як це реалізовано в Європі, брали до уваги досвід США та Китаю. “PORT” для нас - це не просто слово, це місце перетину шляхів, людей, бізнесів. Місце, де створюється додаткова цінність і місце, де з’являються ідеї”, - додав Дмитро Ковальчук.

Інфраструктурою передбачено розташування у комплексі шоурумів, офісів, паркінгів, супермаркетів, аптек. Для зручності будуть також їдальні, кав’ярні, місця для відпочинку і навіть душові.

Архітектура 

Інвестори серйозно взялися та продумали логістичний хаб з точки зору архітектури, адже, як зазначили інвестори, якщо людям подобається сам об’єкт, то вони будуть проводити у ньому більше часу та готові більше туди інвестувати. 

“Ми не економимо на матеріалах, а робимо класний, крутий фасад. Робимо доволі круту зону для відпочинку з озером, а також артоб'єкти і маяк, який буде працювати та освітлювати шлях підприємцям”, - повідомив Дмитро Ковальчук.

Управлінська компанія

Їхня управлінська компанія буде з повністю відкритими фінансами та повністю звітуватиме перед користувачами про затрати на утримання об’єкту. Усі ці прибутки будуть скеровані до фонду, який в разі якихось аварій та проблем зможе вирішити ці питання.

“Ми хочемо зробити цей проєкт показовим з точки зору управлінської компанії і вирішувати тут всі питання, які можуть виникнути. Всі тонкощі ми намагалися максимально врахувати. Наша гіпотеза полягає в тому, що на цьому об’єкті працювати буде комфортно, а проблем, які зазвичай виникають між користувачами різних галузей майже не буде”, - каже пан Дмитро. 

Про те, як вплине “PORT” на життя навколо та чому його вирішили побудувати саме на Львівщині, розповів Роман Городечний:

“Львівщина - це прикордонна зона через яку потік експортних товарів є дуже великим. Завдяки створенню хабу область отримає тисячі робочих місць, проте це тільки та кількість людей, які будуть безпосередньо працювати на об’єкті. Це за собою потягне велику кількість суміжних професій. Зараз проєкт на етапі будівництва, потім поступово буде персонал, який його обслуговуватиме. Це ціла екосистема, яка з кожним днем зростає і буде все більше людей, які долучатимуться до роботи”.

Будівництво здійснюватимуть почергово, тому наприкінці цього року співзасновники планують здати першу чергу, а повністю логістичний центр мають намір здати в експлуатацію до кінця 2022 року.

Як зазначив пан Роман, “PORT” у Львові - це пілотний проєкт, адже вони планують розвивати мережу й надалі. Наразі вже ведуть переговори з такими містами як Київ, Харків, Дніпро та Одеса. 

Також на презентацію завітали голова Львівської ОДА Максим Козицький та голова Давидівської ОТГ, де й зареєстрований логістичний центр, Володимир Керницький.

“Такі компанії, які не бояться, а сміливо рухають економіку вперед, є запорукою того, що Львівщина отримає тисячі нових робочих місць, Давидівська ОТГ - сплату місцевих податків, а ми всі з вами - можливість скористатися таким бізнесовим проєктом. 

Дякую сміливим молодим людям, які інвестують у Львівщину та творять майбутнє разом з нами. Адміністрація не створює нових робочих місць, а робить все для того, щоб такі люди мали можливість створювати робочі місця. Ми завжди будемо цьому сприяти, адже ми знаємо, що бізнес рухає державу, тому ми завжди будемо стояти на стороні бізнесових інтересів та людей”, - прокоментував голова ЛОДА Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ