Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники львівського ОХМАТДИТу оголосили недовіру директорці

Працівники львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ оголосили недовіру директорці медзакладу Олександрі Бурді.
Олександра Бурда. Фото - прес-служба Львівської обласної ради.

Про це інформує Суспільне.

Цю інформацію підтвердила заступниця головного лікаря із медичної частини Олена Березовська. Колектив лікарів висловив недовіру своєму керівнику та просить Львівську обласну раду звільнити Олександру Бурду.

Звернення підписали заступники і завідувачі відділень. У зверненні, зокрема, ішла мова про те, що директорка більше часу приділяла лікувальній роботі, а не вирішенню управлінських обов’язків і питань організації адміністративно-господарської діяльності.

"Не проводилась робота стосовно виконання наказів та розпоряджень управління майном спільної власності щодо виходу із кризової ситуації, що пов’язана із виникненням заборгованості по заробітній платі перед працівниками та кредиторами лікарні. Не проводилася робота щодо забезпечення диференціації заробітної плати працівників, що дало би змогу в 2022 році справедливо виплачувати заробітну плату працівникам лікарні. Не проводила роботу щодо затвердження фінансового плану лікарні з дефіцитом бюджету, там ми порахували, що буде не вистачати близько 40 мільйонів", - розповіла заступниця головного лікаря лікарні "ОХМАТДИТ" Олена Березовська.

ОХМАТДИТ є комунальним закладом Львівської обласної ради. До обласної ради звернення медиків поки не надійшло, відтак коментувати цю ситуацію будуть тоді, коли отримають звернення.

Ситуацію Суспільному прокоментувала Олександра Бурда, яка зараз на лікарняному. За її словами, у неї підвищений тиск.

"Я вважаю, що нічого такого я поганого для лікарні не зробила. Мене призначили на початку ковіду. Якраз починалася реформа з 1 квітня 2020 року. Це, коли підписували пакети, ми почали працювати, вистояли. Лікарня в березні успішно пройшла акредитацію на 3 роки. По транскордонному співробітництву ми пройшли міжнародний аудит. Ніяких грубих порушень, зауважень не було. Лікарня працює. Чому власне я є мішенню – я просто не розумію. Виглядає так, що це таке якесь завдання", - сказала Олександра Бурда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ