Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий домовляється про Львівську агломерацію

Об’єднуватись потрібно із сильними. Львівська агломерація – це зона у радіусі 40-50 км. Про це сьогодні, 17 жовтня, в коментарі Гал-інфо розповів міський голова Львова Андрій Садовий.
фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Міський голова Львова прокоментував своє прохання перенести розгляд питання на сесії Львівської обласної ради щодо схвалення змін до перспективного плану об’єднання громад Жовківського, Яворівського та Перемишлянського районів.

«Депутати обласної ради повинні дбати про інтереси всіх мешканців, які живуть на території області. Мені до кінця не зрозуміло, чому цей процес не розпочали зі Львова, адже Львів є центром агломерації і задає імпульси. Якщо об’єднуватись, то треба об’єднуватися із сильними, а коли двоє несильних об’єднуються, то я не думаю, що це дасть якийсь позитивний ефект. Тому я вдячний обласній раді, що депутати задумались над цією проблемою, долучають до роботи науковців. У нас є Інститут регіональних досліджень, який багато працював у питаннях дослідження агломерацій. У цьому процесі поспіх не потрібен», - заявив Садовий.

Він наголосив, що Львів не поглинатиме інші населені пункти.

«Ми не ставимо за мету об’єднувати когось навколо себе. Є фактор, що зона в радіусі 40-50 км – це так звана Львівська агломерація. Імпульси, які дає Львів, будуть важливими для розвитку інших населених пунктів. Я мав розмову з сільськими головами, які межують зі Львовом, і ми домовились спільно працювати і виробляти модель», - заявив Садовий.

Як зазначив Андрій Садовий, він зацікавлений у тому, щоб в навколишніх селах працювало виробництво і були робочі місця. Натомість Львів готовий допомагати їм з інфраструктурними об’єктами.

«Я є противником поглинання, але прихильник активної співпраці на взаємовигідних засадах», - сказав він.

На запитання, чи має влада Львова напрацювання перспективного плану об’єднаних громад мер Львова відповів: «На цю тематику є багато спекуляцій. Наприклад, щодо Винник, Брюховичів і Рудного. В цьому бюджетному році і в наступному Львів інвестує у Винники більше як 40 млн грн, в Брюховичі ми інвестуємо спільно з державою кошти для будівництва нової школи,в Рудному інвестуємо кошти у водопостачання і каналізування та в частині гуманітарного блоку. Чи могли б вони зробити це самотужки? Ні. Чи маємо ми до них якісь претензії? Ні. Це просто взаємовигідна співпраця. Така ж співпраця буде вигідна і для інших населених пунктів», - переконаний Садовий.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 11 жовтня, на черговому пленарному засіданні сесії Львівської обласної ради, депутати мали голосувати питання схвалення змін до Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини. Однак на проханням міського голови Львова Андрія Садового питання змін до Перспективного плану спроможних територіальних громад Яворівського і Жовківського району перенесли.

Як повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк прохання про перенесення розгляду стосувалося і Перемишлянського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ