Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скажи мені, якою мовою говорить твій телефон, і я скажу тобі, хто ти: дослідження Locator.ua

Як повідомляє пошуковий сервіс Locator.ua, вкрай важливим є перехід на українську мову не лише як мову спілкування серед населення України, але і як основну мову гаджету, адже для світової Big Data статистики дана інформація має вирішальне значення щодо зовнішньополітичних відносин, а також підтримки України у війні з російським загарбником. Про це повідомляє спеціаліст з інформаційної безпеки та СЕО Locator, Олександр Мазуркевич. За даними, які наводить пан Олександр, спираючись на офіційну статистику Локатору, лише один з трьох українців користується україномовним смартфоном, планшетом, чи комп’ютером, в той час як двоє з трьох продовжують використовувати російську, і невеликий процент з цього числа має англійську та інші мови налаштувань.

Складнощі переходу

Не зважаючи на припущення соціологів стосовно причин такого явища, адже головна причина вбачається у психологічних складнощах відмови більшості українців від звичного способу життя, даний аспект абсолютно не впливає на сприйняття зарубіжними аналітиками того факту, що більшість українців користуються російською, тобто мовою прямого ворога, що поширює західними ЗМІ фейкову інформацію про розділення братського народу і визволення російськомовних українців.

Чи так важлива мова

Може здатися, що вибір мовних налаштувань для гаджету, а також мова пошукових запитів – то особистий вибір кожної окремої людини, проте, коли на кону стоїть репутація країни на міжнародній арені на фоні масштабної війни, яка щодня забирає сотні життів дорослих та маленьких українців, таке право виглядає не як особиста справа, а як сенс існування громади, що, завдяки єдності та розумінню важливості спільних рішень тримала та тримає удар, даючи відсіч ворогу.

Як це працює

Зрозуміти проблему завжди простіше зсередини, тому опишемо простий механізм російськомовного запиту в мережі Інтернет, як він спрацьовує і чому це може бути небезпечно особисто для Вас.

Якщо в системі Google, або будь-якій іншій пошуковій системі, Ви російською мовою робите запит про пошук певної інформації, не залежно від регіону проживання, в першу чергу, система видає Вам російські сайти, хоча, можливо, Ви шукаєте інформацію по Україні, що, звичайно, впливає на загальну статистику. Далі, не варто недооцінювати той факт, що абсолютно весь російськомовний інфопростір просякнутий пропагандою ворога, це можуть бути як окремі заклики, тексти та висловлювання, так і програми, що претендують на Вашу безпеку та безпеку Вашого гаджету.

В цьому випадку перехід на українську вирішує одразу декілька питань, і як свідомий захист себе, своїх близьких та рідних (особливо дітей), що користуються гаджетами, від фішингових атак, і як додаткова допомога собі та іншим у переході на україномовне мислення, і як формування адекватного сприйняття української як конкурентної мови діджитал простору.

653f6a92a000c.webp

Ініціатива, що змінює віртуальну реальність

З метою активізації та пришвидшення процесу переводу українцями їхніх гаджетів на українську, Локатор започаткував ініціативу впровадження української мови в якості основної мови гаджету. Нагадаємо, що сервіс Локатор.UA представляє собою пошуковий сервіс, метою якого є розвиток малого та середнього бізнесу в регіонах шляхом пришвидшення зустрічі потенційного клієнта та надавача товарів чи послуг. Працює Локатор як на території України, так і в інших країнах - https://locator.biz, що допомагає як нашим співвітчизникам, так і іншим користувачам, знаходити звичні послуги та товари де завгодно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ