Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Соціологія: Тимошенко та Бойко – головні конкуренти Зеленського

Першу сходинку рейтингу довіри до політиків займає чинний президент Володимир Зеленський, якому довіряють 45% українців, а не довіряють – 29%.

Про це свідчить чергове опитування соціологічною групою «Рейтинг» про довіру до політиків. Таким чином на першому місці чинний президент – Володимир Зеленський, йому довіряють 45% українців, не довіряє - 52%. За ним Юлія Тимошенко, їй довіряє 31% респондентів, не довіряє - 68%. Та Юрій Бойко, якому довіряють 25%, не довіряє - 57%.

1/1

Відповідно до результатів парламентського рейтингу його очолює партія «Слуга народу», яку готові підтримати 24,1% серед тих, хто буде голосувати та визначився з вибором. За партію «Європейська солідарність» - 14,3%, «Батьківщина» - 12,8%, «Опозиційна платформа за життя» - 12,4%. Рейтинг інших політичних сил значно нижчий. Так, партію «Українська стратегія Гройсмана» підтримують 5,0%, Радикальну партію і партію Мураєва «Наші» по 4,8%, «УДАР Віталія Кличка» - 4,3%, партію «Сила і честь» - 4,1%, партію «Свобода» - 3,4%. Рейтинг інших політичних сил – менше 3%.

1/2

Окрім опитувань про довіру до політиків та парламентських партій, група провела ще й Антирейтинг, який очолює Петро Порошенко: 46% не проголосували б за нього за жодних обставин. 36% респондентів не проголосували б за Юлію Тимошенко, 34% - за Юрія Бойка, 29% - за Володимира Зеленського, 26% - Олега Ляшка, кожен п’ятий не проголосував би за жодних обставин за Арсена Яценюка та Олега Тягнибока.

1/1

Загалом було опитано 2500 респодентівАудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%. 

Терміни проведення: 23-25 липня 2021 року

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ