Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стали відомі прізвища нових проректорів ЛНУ ім. Івана Франка

Гал-інфо з власних джерел стало відомо, хто очолить ключові посаді у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Напередодні, 1 вересня, в Актовій залі відбулося урочисте засідання Університету, участь у якому взяли викладачі, працівники і студенти Університету. Вже тоді все виглядало так, що з діючим Першим проректором, професором Василем Височанським прощаються. Адже особливою частиною урочистого засідання стала подяка академічної спільноти ЛНУ ім. Івана Франка Василю Височанському за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розбудову Університету. У відповідь на це Василь Височанський також подякував усій академічній спільноті за багаторічну плідну співпрацю і висловив переконання, що Львівський університет і надалі успішно розвиватиметься.

А вже учора, 4 вересня, в Університеті Франка відбулось Засідання Вченої ради. Там серед порядку денного також порушили питання щодо нових призначень на проректорські посади.  Зокрема, на місце Першого проректора пропонували відповідального секретаря приймальної комісії, доцента кафедри економіки підприємства Гукалюка Андрія Федоровича.

Також посаду проректора пропонували обійняти Голові профкому ЛНУ, кандидату історичних наук, доценту кафедри новітньої історії України Качмару Володимирові Михайловичу.

фото з facebook

А щодо третього новопризначеного проректора, то нею ймовірніше всього стане доктор економічних наук, професор кафедри банківського і страхового бізнесу Лобозинська Софія Миколаївна.

Усі три кандидатури на посаду проректорів погодили на засіданні Вченої ради. Проте станом на 5 вересня відповідний наказ про призначення усіх трьох викладачів ще готується.

Нагадаємо, що 20 червня стало відомо, що Володимира Мельника переобрали на посаду ректора Університету.

Тоді вперше очільника Франкового університету обирали всі викладачі та представники студентства, а також обслуговуючого персоналу. Всього проголосувати на виборах мало право 2900 виборників.

За попередньою інформацією участь у виборах взяло близько 85% уповноважених осіб. Кандидатуру професора Володимира Мельника підтримало 1760 осіб. Ярослав Гарасим отримав 559 голосів на свою підтримку. Для перемоги у першому турі претендент мав набрати понад 50% голосів, уповноважених брати участь у виборах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ