Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Створено оргкомітет Львівського обласного осередку ВО «Майдан»

3 січня 2014 р. у Львові відбулися установчі збори Львівського оргкомітету обласного осередку ВО «Майдан». Про це повідомив оргкомітет.

У засіданні взяли участь понад 120 представників громадських, молодіжних та студентських організацій, політичних партій, активні учасники київського та львівського Євромайданів. Також були присутніми представники осередків ВО «Майдан» Дрогобича, Сколе, Стрия, Жидачева, Жовкви, Червонограда, інших міст та районів Львівщини.

Головою зборів обрали професора Івана Вакарчука, а секретарем став керівник Товариства «Юрій Дрогобич» Володимир Кондзьолка.

З вітальним словом від Групи 1 грудня до учасників зборів звернувся правозахисник та громадський діяч Мирослав Маринович.

Учасники зборів прийняли установчий документ – Декларацію зборів, яка зафіксувала цінності Євромайдану та цілі, які сталять перед собою учасники об’єднання.

Для реалізації подальших кроків по створенню ВО «Майдан» було обрано Організаційний комітет із 21 особи, до якого увійшли на паритетних засадах представники громадськості, студентства та політичних партій, зокрема: Іван Вакарчук, Софія Федина, Володимир Парубій, Олег Кузан, Андрій Мисик, Петро Костюк, Оксана Юринець (політична партія УДАР Віталія Кличка), Микола Кадикало (ВО «Батьківщина»), Валерій Веремчук (Народний рух України), Мирослав Сеник (Депутатська група «Наш край» у Львівській обласній раді) та інші.

В складі оргкомітету було залишено місця для представників політичних сил, що не були присутніми на зборах. Представники студентства оголосили, що назвуть остаточно склад своєї частини оргкомітету 6 січня.

Для організації роботи усіх учасників Львівського обласного осередку ВО «Майдан», виконання поточних завдань, які стоять перед організацією, було запропоновано створити робочі групи: організаційно-мобілізаційну, програмно-аналітичну , правового захисту, інформаційно-агітаційну та групу самозахисту.

Для ефективної взаємодії із існуючими штабами національного опору, коордрадами євромайданів області та подібними загальноукраїнськими структурами для посилення роботи євро майданів було вирішено також утворити Територіальну раду при Львівському осередку ВО «Майдан», куди повинні увійти представники усіх районів та міст обласного значення Львівської області.

Об’єднання «Майдан» залишається відкритим для приєднання усіх людей доброї волі, які розділяють цінності Євромайдану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ