Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Священик Лагіш буде керувати Центром допомоги бійцям АТО. Садовий не йде на компроміс

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що не бачить жодного конфлікту довкола призначення директора Центру надання послуг учасникам бойових дій. В коментарі Гал-інфо сьогодні, 4 березня, Андрій Садовий підтвердив своє рішення призначити директором Центру священика Романа Лагіша.

«Я не бачу там жодного конфлікту. Наскільки я знаю, днями була зустріч, де усі підтримали отця Лагіша. Я на тій зустрічі не був присутній, вам треба поговорити з Мартою Литвинюк та Галиною Бордун (чиновниці ЛМР, - ред). Я не отримував до себе жодних звернень з претензіями щодо призначення отця Лагіша», - сказав Садовий.

Нагадаємо, що зустріч, про яку згадав Андрій Садовий, відбулася 2 березня і була ініційована бійцями АТО, які на цій же зустрічі заявили, що не вдоволені тим, як міський голова знехтував їхньою думкою під час цього призначення.

Зустріч бійців АТО з Садовим відбулася без нього

Міський голова Львова тоді не прийшов зустрітися з бійцями АТО, як вони того вимагали, але, посилаючи на інформацію від своїх чиновників, які були на зустрічі, заявив, що бійці підтримали призначення на цю посаду священика Романа Лагіша, а не добровольця, учасника бойових дій, юриста Юрія Досяка.

 «У нас у Львові більше 3 тис. людей, які пройшли зону бойових дій, і їм усім треба допомогти з працевлаштування, з системністю виплати соціальних коштів, які їм  передбачені. Це великий комплекс питань, і тут потрібні фахівці. Не можна брати людину, яка має лише одну заслугу – пройшла зону бойових дій. Ми маємо повагу, це наші герої, але їм треба помогти повернутися в нормальне життя. Цей Центр не буде роздавати гроші і пільги, а буде важко працювати, тому там потрібні люди, які мають навики. Чому був призначений отець Лагіш? Бо він пройшов депутатські комісії і працював свого часу в управлінні соціального захисту і знає, що таке соціальна робота. Можливо, хлопці до кінця не розібралися і трохи не вірно зрозуміли ідеологію цього Центру. Це не просто збиратися разом і говорити про політичні речі, а важка рутинна праця», - сказав Садовий.

Додамо, що Гал-інфо вже писало з приводу того, як відбувався розгляд кандидатур на цю посаду у профільних депутатських комісіях Львівської міськради (законності та гуманітарній). Нагадаємо, що ініціатора створення такого Центру, який практично наразі працює у ньому на волонтерських засадах, Юрія Досяка навіть не подавали на розгляд у якості кандидата.

Нагадаємо, що на першу зустріч із бійцями АТО, яка відбулася 29 лютого, прийшов сам священик Роман Лагіш і тоді ж заявив, що якщо бійці не бажають бачити його директором, відмовляється від посади.

Садовий і бійці АТО на порозі війни

На запитання Гал-інфо чи написав священик Роман Лагіш заяву на звільнення Андрій Садовий сказав: «Після зустрічі, яка відбулася емоційно, він написав таку заяву, але я цю заяву не підписав».

На запитання чому ж Юрій Досяк, який практично і заснував цей центр, не може його очолити, Андрій Садовий заявив: «Бо є процедура призначення. У нас є сто тисяч бажаючих. Пан Досяк є юристом. Безперечно його юридичний досвід треба використовувати. Я думаю, що він буде залучений до цього центру, але коли ми говоримо про великий об’єм роботи соціальної служби, треба мати фах».

Додамо, як раніше повідомляло Гал-інфо, Юрій Досяк, якого підтримують бійці АТО, погодився на компромісне рішення - бути єдиним заступником керівника Центру з повним дублюванням функцій. Учасники зустрічі, яка відбулася 2 березня, погодились почекати до середи, 9 березня, і визначатися з подальшим планом дій.

Однак, варто додати, що самі ж бійці налаштовані радикально і вимагають в першу компроміс від влади.

Варто зазначити, що Юрій Досяк - учасник бойових дій на Сході. На війну він пішов добровольцем у батальйон "Донбас", був у Іловайському котлі і пережив 119 днів полону терористів. Повернувшись додому, він зайнявся активною допомогою іншим учасникам АТО і досі допомагає їм та консультує як юрист.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ