Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Топ-5 продуктів, які викликають втому

Вчені встановили, що існує ряд продуктів, які викликають втому і занепад сил.

Алкоголь

Мабуть, головний продукт, який сприяє загальній втомі. Його вживання призводить спочатку до порушення нервової системи, а потім - до різкого гальмування. А це, звичайно ж, викликає сонливість і відчуття відсутності сил. Навіть сон в стані алкогольного сп'яніння не дає необхідного відпочинку і не може відновлювати сили і енергію, як повинен.

Солодке

Солодке підвищує рівень глюкози в організмі. Однак, якщо ви з'їли багато то рівень глюкози різко підніметься, а потім так само різко впаде. Зниження рівня глюкози відразу ж викликає занепад сил.

Індичка

Корисне м'ясо індички має розслаблюючу дію. Але внаслідок вживання м'яса індички у людини знижується працездатність, вона відчуває себе менш енергійною і бадьорою.

Борошняне

Високий рівень вмісту вуглеводів призводить до того, що рівень глюкози в організмі різко змінюється, що, як наслідок, викликає занепад сил і втому. Тому якщо ти любитель випічки, макаронних виробів та інших вуглеводних бомб - не дивуйся, що після обіду тебе різко тягне поспати.

Смажене

Крім того, що смажена їжа подразнює шлунок і кишечник, вона, на думку вчених, віднімає в організму багато сил на переварювання. В результаті - замість того, щоб набратися від продуктів корисної енергії, ти відчуваєш почуття втоми.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ