Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цьогоріч львівські аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму 4,8 млн грн

З початку року львівські аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму 4,8 млн грн. Про це сьогодні, 25 березня, повідомила Державна аудиторська служба України.

Фіахівці апарату Західного офісу Держаудитслужби впродовж січня-лютого поточного року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 4,8 млн грн.

За звітний період до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ, організацій та підприємств надійшло майже 276 тис. грн та відшкодовано 4,5 млн грн незаконних, нецільових витрат та недостач, допущених підконтрольними об’єктами.

До правоохоронних органів передано матеріали 4 ревізій. За матеріалами ревізій розпочато 10 досудових розслідувань.

За недотримання законодавства 15 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

З початку року завершено 2 державні фінансові аудити діяльності суб’єктів господарювання та 1 – виконання місцевих бюджетів, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення чи ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод чи непродуктивних витрат на суму понад 52,0 млн грн, та порушення законодавства, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 1,4 млн грн.

Об’єктам контролю надано 24 пропозиції для покращання їх фінансового стану. Через належне реагування на рекомендації державних аудиторів відшкодовано втрат, допущених через неефективні управлінські дії, майже на 58,1 млн грн.

Дві інформації про результати аудитів надіслано правоохоронним органам та 1 аудиторський звіт долучено до кримінального провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ