Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові лікарі вивільнили пальчик 1,5-річної дівчинки з сільнички

Фото Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит
Фото Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит
Фото Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит
Фото Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит
1/2
Малеча травмувала великий палець правої кисті. Про це повідомили 12 квітня на Facebook-сторінці Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит.

"А починалося все буденно - хтось із дорослих діставав сіль за обідом, розбив сільничку і замість викинути її у смітник, залишив на кухні. Маленька пізнавайка знайшла сільничку і вирішила дослідити цікавий кольоровий предмет. Результат - пальчик потрапив у керамічну пастку і не хотів повертатися назад.

Щоб визволити маленького заручника, який був нечемний і "сам заліз" у розбитий керамічний виріб, потрібно було аж 2 дорослих Супергероїв у білих халатах. Батьки самі не справилися - пальчик заліз у сільничку дуже глибоко, набряк, поранив шкіру і, при найменшій спробі звільнитися, поглиблював рану. Після невдалих спроб звільнити уражену кінцівку (так-так, нічого смішного у цьому немає) утворилася напівциркулярна рана – гострі керамічні краї травмували м'які тканини і не випускали пальчик. Тож батьки вирішили не гаяти часу і терміново приїхали до нас вночі, бо до ранку чекати було вже неможливо - рана була глибока, кровоточила і малеча весь час плакала", - йдеться у повідомлнні.

Ідеї, як дістати пальчик, у чергових лікарів були дуже різні. Але провівши "нічний консиліум", вирішили застосувати подвійний метод знеболення - системне введення анальгетика і місцевий знеболюючий крем. Це заспокоїло дівчинку і вона дозволила лікарям виконати всі необхідні маніпуляції.

"Через один з отворів у сільничці я побачив, куди саме пальчик заходить і зрозумів, куди треба тиснути, щоб його дістати звідти. Допомагав собі інструментами і обережно скерував пальчик у правильному напрямку до виходу. Це треба було робити дуже обережно, щоб не поглиблювати рану. Рана були глибока, тож звільнений пальчик ми зашили і зразу ж відпустили малечу додому", - розповів дитячий хірург ОХМАТДИТу Кирило Лапшин.

Над звільненням пальчика з полону працювали дитячий хірург Кирил Лапшин та дитячий травматолог Володимир Ришковський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ