Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть Національний Сорочинський ярмарок

Задля збереження традиції ярмаркування, яка поєднує в собі історію, традиції, культуру, підтримку малого та середнього бізнесу, прийняли рішення про проведення презентації Національного Сорочинського ярмарку. Захід триватиме з 24 по 27 серпня у Палаці мистецтв, що у Львові на вул. Коперника, 17.

Ярмарок відбудеться за підтримки Львівської та Полтавської ОВА, присвячений Дню Незалежності України і носить соціальний характер. Під час його проведення здійснюватимуть збір коштів на потреби ЗСУ та ВПО.

У Національному Сорочинському ярмарку у Львові візьме участь понад сотня учасників з усіх регіонів України. Зокрема, зі Львова та Львівської області: майстри – 6, підприємства – 11, фуд-корти – 4, творчі колективи – 9.

Програма передбачає проведення культурно-мистецької програми в кращих традиціях народного етнографічного дійства,  виступи провідних акторів Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Гоголя, артистів ансамблю «Чураївна» Полтавської обласної філармонії, колективу Полтавського ОЦНТ, групи народного співу вокально-хорової студії «Домінус», розіграші призів та вікторини.

У Всеукраїнському Фестивалі народної творчості «Ярмаринка» візьмуть участь близько 50 кращих музичних, танцювальних та пісенних колективів і окремих виконавців (всього понад 500 осіб) майже з усіх регіонів України, заявки продовжують надходити.

Торгівлю на ярмарку здійснюватимуть 14 українських підприємств - виробників товарів легкої промисловості,  42 виробники крафтової продукції та різних смаколиків ( медова, молочна, сирна, ковбасна продукція, бакалія, солодощі, морозиво, чаї та інше), понад 40 майстрів народних промислів. Будуть представлені страви української кухні.

Майстри народних промислів України представлять свої унікальні вироби ручної роботи, а саме: вироби з дерева, вовни та шкіри, гончарні вироби, вишивка, бісероплетіння, ліжникарство, живопис і т.і.

Посмакувати стравами української кухні можна буде на свіжому повітрі на ярмарковому майданчику.

Відвідувачі ярмарку зможуть  провести час цікаво і з користю, долучившись до українського народного мистецтва, придбавши потрібні товари,  скуштувавши страви української кухні. Представники бізнесу, можливо, знайдуть своїх майбутніх партнерів, тим самим зміцнять свої виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ