Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів

У Львові відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів щодо забезпечення законності та правопорядку під час виборчого процесу, - прес-служба прокуратури Львівської області.

Учора, 28 лютого 2019 року, у прокуратурі Львівської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів та військових, на якій обговорювались шляхи та способи забезпечення законності та правопорядку у регіоні на час виборчого процесу.

Участь у заході під головуванням очільника прокуратури Львівщини Юрія Квятківського взяли головний військовий прокурор Західного регіону України Віталій Вдовитченко,начальник Управління СБ України у Львівської області Олександр Ткачук, керівник Головного управління Нацполіції Валерій Середа, начальник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Михайло Дзюдзь, начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Єгоров,начальник Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олег Голиш, виконувач обов’язків директора Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові Віталій Стець, а також керівники місцевих прокуратур, начальники відділів та управлінь прокуратури та поліції.

На нараду запрошено і керівника Львівського обласного військового комісаріату Львівщини Олександра Тіщенка та начальника Західного територіального управління Військової служби правопорядку Миколу Бобика.

«Основним принципом діяльності правоохоронних органів у цей час є заборона будь-якого втручання у виборчий процес», – наголосив у  вступному слові прокурор області Юрій Квятківський. 

«Наше головне завдання – забезпечення принципу рівності прав і можливостей суб’єктам виборчого процесу. Не менш важливими є профілактика та недопущення будь-яких порушень виборчого законодавства», – додав Юрій Квятківський.

Зазначимо, що територію Львівщини поділено на 12 виборчих округів. Кількість виборчих дільниць у регіоні становить 2135. Орієнтовна кількість виборців складає понад 1 млн 911 тис осіб.

Так, для забезпечення публічного порядку під час виборчого процесу заплановано залучення більше 4 тис поліцейських.

«Додаткових зусиль слід прикласти для активізації роботи правоохоронних органів щодо попередження злочинів, пов’язаних з тероризмом, сепаратизмом чи пов’язаних із можливими посяганнями на життя державних чи громадських діячів, а також суб'єктів виборчого процесу», – зазначив прокурор області.

З цією метою, спільно узгоджених заходів потребують питання вилучення з незаконного обігу на території області зброї та інших засобів ураження.

З метою належної координації дій, вирішено забезпечити обмін оперативною інформацією між правоохоронними органами щодо виявлених правопорушень чи провокацій, які можуть призвели до збурення громадськості чи вплинути на визначення реального волевиявлення громадян.

Зосереджено увагу і на питанні законності реалізації права голосу громадянами, які перебувають в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення, необхідності забезпечення додержання належного правопорядку і безпеки під час підготовки та проведення виборів, суворого дотримання вимог Закону України «Про вибори Президента України».

Також, обговорено способи реалізації виборчого права військовослужбовцями, що перебувають у військових частинах та інших формуваннях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ