Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкриють виставку фотографій харизматичного митця й натураліста

Виставка «Domowroty / ПОВЕРНЕННЯ / Homing» у галерейному просторі Муніципального мистецького центру запрошує у світ фотографії та експериментів Влодзімєжа Пухальского — харизматичного митця й натураліста, чиє життя поділила Друга світова війна на до і після. Це про образи дому та втрати, війни та повернення є тими темами виставки, довкола яких розгорнуться розмови у галереї. Про це пише ЛМР.
Фото: Володимир Возний

«31 серпня 1939 року Влодзімєж Пухальскі записав у кишеньковому календарику, який вів щороку з одинадцяти років: «Лелеки деякі повертаються до гнізд і клекочуть», а наступного дня, 1 вересня, більшими літерами — “ВІЙНА”», – йдеться в описі виставкового проєкту.

Народився Влодзімєж Пухальскі 1909 року у Великих Мостах неподалік Львова. Після перших заохочень із боку родини до спостережень за природою та її фотографування, найважливішими були мистецький імпульс та технічна майстерність, які Пухальскі здобув в Інституті фотографії Львівської політехніки. Попри особливу увагу та близькість до природи у своїх роботах, фотограф не оминав міських пейзажів, зокрема Львова у 1930.

Влітку 2024 року куратор Андрій Бояров презентує виставку львів’янам та гостям міста у співпраці з Львівським муніципальним мистецьким центром та Центром міської історії.

Усі роботи Пухальского та архівні матеріали походять зі збірки Королівського музею у Нєполоміцах. Вперше ця експозиція під куруванням Андрія Боярова відкрилась у Міжнародному Центрі Культури у Кракові у 2022 році, згодом — в Галереї Фотографії міста Жешува. 

Організаторами виставки у Львові є Андрій Бояров, незалежний куратор, Центр міської історії, Львівський муніципальний мистецький центр. Партнери: Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Управління культури Львівської міської ради.

Виставка працюватиме щодня з 27 липня до 1 грудня 2024 року 10:00 до 21:00 у Муніципальному мистецькому центрі на вулиці Стефаника, 11 (можливі часові зміни через ситуацію в енергосистемі). Вхід вільний.

ВІДКРИТТЯ ДЛЯ ПРЕСИ: 26 липня 2024 року о 16:00. Акредитація: на сайті, за мейлом [email protected] або за номером: 063 110 4899

ПУБЛІЧНЕ ВІДКРИТТЯ: 26 липня 2024 року о 18:00

Кураторська екскурсія виставкою: 27 липня о 16:00

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ