Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові знищили ще одне озеро. Готують місце під забудову?

Як повідомила дописувачка Гарячої лінії міста Львова, реконструкції Піскових озер, яку провели минулоріч, перетворилась на катастрофу.

Як зазначила Вікторія, влітку минулого року почалися роботи з розчищення та реконструкції Піскових озер (вул. Ген.Чупринки, 134). Відповідно до проведених робіт, з озер була спущена вода та викопана частина мулу з одного з озер. Викопаний мул звалили набік та залишили.

"Друге озеро перетворили в звалище. Забрали очерет, не вивезли, покидали в озеро. Єдиний нещасний екскаватор, що там працював, зник ще в листопаді. Сьогодні ця реконструкція перетворилася в екологічну катастрофу, сміття гниє та смердить, узбережжя знищене,  дикі качки покинули озера.  Не здивуюсь, якщо унікальний заповідник завтра перетвориться в велике будівництво чергової багатоповерхової потвори", - зазначила Вікторія.

Дописувачка просить повідомити коли буде поновлено роботи на Піскових озерах і які терміни їх закінчення.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на початку 2023 року, поліція відкрила кримінальну справу за фактом неналежного проведення робіт з очищення озера в Снопківському парку. Зазначимо, тодішня керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова, яка відповідала а чищення обидвох озер, нещодавно перейшла на посаду заступника директора департаменту економічного розвитку та координуватиме проєкти щодо впровадження зелених технологій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ