Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Рудного зводять п'ятиповерхівку без відповідних дозволів

У смт Рудне на вулиці Огієнка, 18 забудовник зводить багатоквартирний п'ятиповерховий будинок, але в документах вказав індивідуальне будівництво.
фото - facebook.com/Lviv.aglomeration

Про це інформує пресслужба Львівської ОТГ.

"Щоб зрозуміти, що відбувається в Рудному, варто пояснити типову схему, яку активно застосовували в приєднаних громадах: забудовник розповідає про плани збудувати кілька індивідуальних будинків упритул один до одного, бере під це кілька будівельних паспортів, а по факту будує один багатоквартирний будинок. Потім іде до чорного реєстратора, реєструє його. Відтак продає людям. 

Результат – люди свідомо або несвідомо купують житло сумнівного статусу. Бо ж документи на індивідуальне будівництво, а по факту маємо – багатоквартирне житло", - йдеться у повідомленні.

У центрі Рудного за адресою вулиця Огієнка, 18 аналогічна ситуація. 

Також зазначається, що необхідно розуміти різницю між індивідуальним і багатоквартирним будівництвом. Індивідуальне будівництво полягає у зведенні будівлі не вище, ніж два поверхи (без урахування мансардного поверху) і з площею до 500 квадратних метрів. На Огієнка, 18 вже звели п’ять поверхів, а не два.

"Тут зводять багатоквартирний житловий будинок. І жодних дозволів на таку забудову", - наголошують у ОТГ.

Для багатоквартирного будівництва потрібні містобудівні умови і обмеження, а не будівельний паспорт, адже це документ для індивідуального житла. І навіть три будівельні паспорти не рятують ситуації. Звісно, містобудівних умов і обмежень забудовниця з вулиці Огієнка у Рудному не має.

У ОТГ закликають мешканців, аби не мати клопоту, не поспішати купувати житла за цією адресою.

У міській інспекції ДАБК пояснюють, що станом на сьогодні будівництво у приєднаних громадах – компетенція ДІАМу – новоствореної структури будівельного контролю, що в Києві. 

Водночас міська інспекція уже подала всі документи, аби їй дали повноваження перевіряти та за потреби штрафувати несумлінних забудовників на території всієї Львівської ОТГ. Як тільки ці повноваження Львову нададуть, інспектори прийдуть і на Огієнка, 18 у Рудному.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ