Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Україна додатково отримає 55 млн євро на децентралізацію, - Мінрегіон

Уряд України та Європейська Комісія підпишуть Додаткову угоду, яка дозволить отримати 55 млн євро на бюджетну підтримку регіональної політики України протягом 2016-2018 років. Про це повідомила прес-служба Мінрегіону України.

Очікується, що після підписання документу Україна отримає в 2016 році перший транш у розмірі 25 млн євро, в 2017 році другий транш – 12,5 млн євро, в 2018 році третій транш – 12,5 млн євро та 5 млн євро – додаткової підтримки для впровадження реформ у сфері регіонального розвитку і децентралізації відповідно до завдань Державної стратегії регіонального розвитку.

Також кошти будуть спрямовані на здійснення відібраних на конкурсній основі проектів регіонального розвитку в рамках 5 програм, схвалених постановою Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2015 р. № 821 (інноваційна економіка та інвестиції;  розвиток сільських територій;  розвиток людського потенціалу; розвиток туризму;  розвиток загальноукраїнської солідарності).

Рішення про підписання прийняте 6 липня під час засідання Уряду, який схвалив проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про підписання Додаткової угоди № 1 між Урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Європейського Союзу, до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України (ENPI/2013/024-517) від 27 листопада 2014 року».

Підписання Додаткової угоди доручається Віце-прем’єр-міністру – Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію Зубку.

Проект розпорядження розроблено Мінрегіоном відповідно до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України між Урядом України та Європейською Комісією від 27 листопада 2014 року.

Нагадаємо, Планом пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затвердженим розпорядженням КМУ від 27.05.2016 № 418, одним із пріоритетів визначено створення умов для стабільного, передбачуваного та доступного фінансування регіонального розвитку, та визначено індикатор - збільшення обсягу ДФРР від 1% до 1,5% від прогнозного доходу загального фонду Державного бюджету України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ