Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В "Самопомочі" розповіли про бюджет, розподіл грошей, тиск і вибори

Сьогодні, 23 жовтня, представники «Об’єднання «Самопоміч» провели прес-конференцію на тему: "Гроші – інструмент маніпуляції влади. Бюджет України, бюджет Львівщини, фізичний тиск на "Об’єднання «Самопоміч".
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/6

Спершу народний депутат України Любомир Зубач висловив думку щодо недопустимості прийняття бюджету України на 2018 рік у тій редакції, в якій він зараз є.

"Держава перекладає видатки на плечі місцевих бюджетів. Мова йде про утримання закладів професійно-технічної освіти, компенсація пільгових перевезень, оплата праці непедагогічних працівників тощо. Окрім відповідальності за сплату рахунків житлово-комунальних послуг закладів освіти та медицини,  держава хоче покласти відповідальність на місто за компенсацію пільг на ці рахунки. Тобто держава встановлює пільги для населення і посадовців, а оплачувати має місцева влада? До того ж всі борги у місті, які назбирались до цього часу, місто буде зобов’язане покрити із власного бюджету", - зазначив Любомир Зубач.

Начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків обласної ради Іван Собко, додав, що є багато проблемних питань, на вирішення яких потрібні кошти: "Це комунальні дороги, охорона культурної спадщини, мрія про "Електронний Львів", тощо. Після того, як Київ перекладе відповідальність  за певні виплати на місто, місцевий бюджет буде змушений шукати додаткові мільйони".

Голова фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Львівській облраді  Інна Свистун, зауважила, що кошти розподіляють не рівномірно, а дають більше тому, хто вміє краще просити, адже :  "Кошти діляться на комісіях".

Також до слова запросили голову Львівської обласної організації "Об’єднання "Самопоміч" Парасковію Дворянин, яка розповіла про фізичний тиск на їх політичну організацію.

"У вівторок у цинічний спосіб було побито нашого активіста, який є керуючий справами Пустомитівської міської ради Андрія Луківа. Ми це розцінюємо як тиск на партійний осередок і як тиск на організацію під час підготовки до виборів у об’єднаних територіальних громадах.

Сьогодні починає відлік останній тиждень перед виборами, адже вже у неділю, 29 жовтня, у восьми ОТГ Львівщини місцеві будуть голосувати. За нашими прогнозами вибори будуть не прості, бо братимуть участь Пустомитівський, Самбірський, Мостиський райони. Щодо Славського ОТГ, то там намагаються ліквідувати наш партійний осередок".

Парасковія Дворянин закликала всіх учасників виборчих перегонів до чесних виборів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ