Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Визволитель Роберт хотів взяти під охорону Львівську ОДА з дрогобицькими з "Неоплана". Фото

Сьогодні, 5 лютого, у Львові відбулася чергова спроба вчинити провокацію. До приміщення забарикадованої ОДА приїхав автобус «Неоплан» з чеськими номерами, у якому було кілька десятків молодиків спортивної статури.

Ці молодики під керівництвом чоловіка у шкіряному плащі, який представився Робертом Д. намагалися проникнути у заблоковану Львівську ОДА. Там вони зустрілися із представниками «Правого сектору», які попросили їх покинути приміщення. 

Молодики, які приїхали з Дрогобича, розповіли в розмові з кореспондентом Гал-інфо, що їх привезли для підсилення охорони приміщення.

«Ми не «тітушки» і не хочемо провокацій. Ми за Майдан і за «Правий сектор», - сказав один із молодиків, який сидів у автобусі.

Натомість Самооборона та «Правий сектор» запевнили, що у них достатньо сил і підсилення вони не потребують.

Такі дії Роберта всі сприйняли як провокацію. Сам чоловік заявив, що він з Івано-Франківська, але мешкає у Львові. Присутні активісти зазначили, що бачили Роберта у Маріїнському парку, окрім того, вони заявили, що якось саме він намагався розблокувати «Епіцентр»: блокаду тримають активісти «Бойкоту Партії регіонів».

Коли Роберт намагався пройти на території Львівської ОДА вдруге, начебто на якусь нараду, його не пропустила охорона.

Загалом чоловік поводився дивно, у своїх словах плутався, а дехто навіть зауважив, що він перебуває або у стані алкогольного сп’яніння, або під дією наркотичної речовини. Йому навіть викликали медиків, але він від їхньої допомоги відмовився.

Зате активно спілкувався із журналістами. Цікаво, що він мав листочок паперу, на якому було написані так звані заготовки для питань, які його цікавили.

За його словами, він мав піти на нараду, але що саме за нарада і хто повинен був її проводити, він пояснити не зміг. Також він спершу заперечував свою причетність до автобусу з молодиками, а потім пояснив, що вони разом.

«Я не на автобусі приїхав. Я їх не знаю», - сказав він.

А вже за хвилину сказав таке: «Група приїхала підтримки того самого, що і ми усі. За те, щоб люди працювали, щоб мали роботу…».

Він заявив, що має свою громадську організацію: «Бандерівська ВВ - воїнів визволителів».

Після цього зачитав з листочка, що саме він хотів з’ясувати на нараді: «На нараді хотів з’ясувати, чи працює фінансове управління, департамент промислового розвитку, медицини, надзвичайних ситуацій, управління транспорту, щоб прості люди працювали, щоб ішов рух».

На питання, чим займається його громадська організація, заявив, - підтримкою громади.

«Щоб Україна була суцільна, щоб люди не розділялися», - сказав він.

За його словами, в організації є 200-300 «простих людей».

Запевнив, що автобусом не приїхав, але саме до автобусу він пішов після суперечки.

Депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук заявив: «За нашою інформацією, автобус, який приїхав з невідомими людьми, прибув щоб вчиняти провокації у місті. «Тітушкі», які вбачалися усім раніше, сьогодні стали реальністю. Громадськість спільно із депутатами заблокували цей автобус, вивела "тітушок" з облради. Міліція має з’ясувати, хто ці підозрілі суб’єкти та вчинити усі відповідні дії. Ми розуміємо політичну ситуацію і розуміємо, що безпорядки у Львові вигідні лише владі. Львів – це місто стабільності, і ми готові цю стабільність забезпечити», - сказав Мельничук.

За його словами, такі події у Львові повинні відволікати увагу від київських подій.

Водночас депутат пов’язав цю провокацію з вимогою Львівської ОДА поновити договір оренди приміщень на вул Винниченка, 18.

«З одного боку, ми бачимо офіційну позицію влади і в унісон з’являються ці молодики, які не можуть пояснити, хто вони, і плутаються у словах. Це той самий сценарій, який діє у Києві де офіційна влада спільно діє з провокаторами», - сказав Любомир Мельничук.

Один із представників «Правого сектору» пояснив журналістам, що, судячи із поведінки молодиків, які вимагали для себе приміщення у Львівській ОДА, вони можуть бути в неадекватному стані.

«Таке враження, що ці хлопці накачені психотропними препаратами і не можуть говорити чітко. Їх палить, і вони постійно п’ють воду. Подивіться на їхні очі. Вони хотіли зайняти ЛОДА і видавали себе за «Правий сектор», але вони не є у «Правому секторі». Є інформація, що їх обманули, ці хлопці з Дрогобича та Трускавця, це західники, які ніколи б не пішли проти своїх. Їм сказали, що вони їдуть блокувати «Епіцентр», - пояснив представник «Правого сектору».

В результаті присутні домоглися того, щоб вивести цих молодиків з автобуса та влаштувати їм «коридор ганьби». Дехто запевняв, що їх просто обманули.

Їхнього керівника Роберта забрали в райвідділ через підозру у стані сп’яніння.

Автобус із молодиками львівський Автомайдан взявся супроводжувати за межі Львова.

Правоохоронці пообіцяли встановити, кому належить автобус з чеською реєстрацією.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, сьогодні представниця виконавчої служби оголосила рішення Господарського суду щодо  заходів, які має вжити управління майном спільної власності ЛОР для забезпечення діяльності Львівській ОДА в приміщенні Львівської облради на вул. Винниченка, 18.

Також додамо, що Львівська облдержадміністрація вже заявила, що діє виключно в рамках закону і не має жодного стосунку до цієї провокації і до її організаторів.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ