Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як би не позиціонувала себе «Самопоміч», це звичайна лідерська партія, – експерт

Вчора, 31 серпня, із фракції партії Об’єднання «Самопоміч» були виключені п’ять народних депутатів, які підтримали зміни до конституції, запропоновані президентом. Напередодні на засіданні фракції було спрощено процедуру виключення депутатів й прозоро доведено до їхнього відома, які наслідки настануть в разі голосування «за».

Чимало прихильників партії, які вбачали у ній принципово відмінну від решти (олігархічних) проектів силу, що об’єднала розумних політиків, були розчаровані спробою лідера партії позбавити їх права на власну позицію й «причесати» на єдиний манер. Втім, львівський соціолог Олексій Антипович вважає, що дивуватись не варто. На його думку, «Об’єднання «Самопоміч» є звичайною українською лідерською партією, в якій спроба опонувати лідеру не проходить безслідно.

«Нема тут ніякої демократичності і бути не може. В Україні всі партії є лідерськими. Й що би не заявляли окремі представники «Самопомочі», це партія Андрія Івановича Садового й так її всі сприймають. Тому думка проти лідера завжди буде покарана», – наголосив він.

Соціолог додав, що «Самопоміч» не відрізняється від інших політичних сил й за деякими іншими ознаками, зокрема, бажанням усунути політичних конкурентів.

«Були заяви одного з депутатів «Самопомочі» про те, що треба заборонити політичну рекламу. «Самопоміч» на цій політичний рекламі й на медійній складовій загалом, власне, й заробила дуже високі рейтинги. А коли заробила, то тепер пропонує заборонити рекламу, щоб цього не могли зробити інші. Тому «Самопоміч» нічим не відрізняється від інших політичних сил», – резюмував Олексій Антипович. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ