Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Які шиповані зимові шини R19 вибирають українці? Експрес-аналіз MagaZilla

Експерти порталу порівняння цін «Магазилла» проаналізували, які зимові шиповані шини мають найбільший попит серед українських автомобілістів і виділили п’ятірку автопокришок R19 з прицілом на максимальну безпеку в складних погодних умовах.

Continental Conti4x4IceContact

Найбільшою популярністю серед українських автовласників станом на середину грудня користуються шини Continental. У п’ятірці лідерів опинилися відразу дві моделі німецького виробника, які посіли перше та п’яте місця рейтингу. 

Очолює топ-п’ятірку автошина Conti4x4IceContact. Модель має асиметричний малюнок протектора, який непогано справляється з видаленням талого снігу з контактної плями. За зчеплення зі слизьким дорожнім полотном відповідають синусоїдальні ламелі, які утворюють гострі кути блоків і зачіпні окрайки. Серед інших переваг — збільшений розмір плечових блоків, який дозволяє скоротити гальмівний шлях навіть на поверхні, що обледеніла, мінімізувавши ризик бічного зносу. Ціна в інтернеті стартує від 4647 грн.

Goodyear Ultra Grip Ice Arctic

Друге місце відвідувачі «Магазилла» віддали автогумі Ultra Grip Ice Arctic. У американській компанії з більше ніж віковою історією цю модель розробили спеціально для суворих погодних умов країн Східної та Північної Європи.

У моделі зберігся спрямований V-образний дизайн протектора, але інженери відмовилися від центрального ребра — його замінили окремі блоки чотирикутної форми з гострими кутами. Тільки цих характеристик було б досить, щоб почувати себе комфортно на слизькій дорозі. Проте шини ще отримали металеві шпильки, посаджені в протектор під кутом у 22 ряди та зафіксовані за спеціальною технологією Multicontrol Ice. Важливо зазначити стійкість функціональних полімерів у складі компаунда до низьких температур. Вартість — від 3267 грн.

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

Срібло належить автогумі Hakkapeliitta фінського бренду Nokian. Серія зарекомендувала себе як одна з найбільш просунутих у класі. «Фішкою» моделі стали функціональні шпильки двох видів. Ближче до центру малюнка протектора розташовуються металеві «кігті» з твердосплавними вставками, які відповідають за розгін і гальмування автомобіля на засніженому покритті. Стабільність зчеплення та керованість при проходженні поворотів гарантують шпильки бічної зони. Попри подвійну ошиповку, Hakkapeliitta дев’ятого покоління шарудять по асфальту не голосніше «фрикціонок». Модель обійдеться мінімум у 4041 грн.

Pirelli Ice Zero

На четвертому місці продукт італійської компанії, яка знаходиться у власності китайського гіганта ChemChina. У зимових шинах Ice Zero знаменита Pirelli використала практично ралійні шини. Особливість конструкції «цвяхів» від Pirelli — подвійна оболонка. Зовнішня частина шипа складається з легкого металу, а усередині — подовжений сердечник з карбіду вольфраму. Тугоплавке жало шипа має безліч різноспрямованих граней, завдяки яким він практично «вгризається» в лід. Кожна грань вирішує конкретні завдання — забезпечує швидке гальмування, старт і стійкість. Ціна — від 3949 грн.

Continental IceContact 3

Замикає топ-п’ятірку продукт сезону 2019−2020 року. Модель помітно додала в стійкості до автопланінгу та керованості на сухому асфальті у порівнянні з IceContact другого покоління. На увагу заслуговують обгумовані шпильки, які забезпечують надійне зчеплення з обледенілою поверхнею, точні реакції на команди керма та низький рівень шуму. Вартість таких шин в інтернеті — від 3949 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ