Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вимагають припинити жебракування з тваринами та дітьми

Учора, 27 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат від фракції «Народний контроль» Ірина Оршак звернулася до влади міста з проханням вирішити питання жебраків в центральній частині Львова, зокрема, тих осіб, які використовують при жебракуванні тварин.

Ірина Оршак наголосила, що останнім часом в центральній частині міста можна спостерігати значне зростання жебрацтва як серед неповнолітніх, ніби-то хворих людей, а також людей з безпритульними тваринами (собаками), де останні мають явно нездоровий вигляд.

Вона наголосила, що це питання активно обговорюють львів’яни, але на це не зважає виконавча влада.

«Така бездіяльність наштовхує на думку, що «хтось» «покриває» злочинні дії правопорушників, бо такі речі не можна не помічати», - зазначила вона. 

Депутат нагадала, що ККУ передбачає кримінальну відповідальність за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, у пияцтво, у заняття жебрацтвом.

Ірина Оршак нагадала, що у Львові працює ЛКП «Муніципальна дружина», яка б мала запобігати цим правопорушенням.

Відповідно депутат вимагає дати відповідні розпорядження підзвітному ЛКП «Муніципальна дружина» провести негайні дії з припинення викладених вище правопорушень та злочинних дій на території міста Львова. Винних осіб притягнути до відповідальності, а врятованих тварин – передати до ЛКП «Лев» для їх лікування та прилаштування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ