Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Львів отримав велику дозу загазованості, - депутат Муравський

Сьогодні, 31 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради виступив голова постійної комісії екології, депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський. Він повідомив, що під Львовом на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася справжня екологічна катастрофа рівня аварії на ЧАЕС. Передає кореспондент Гал-інфо.
фото - Serg Bobra, Гал-Інфо

За його словами, проблему Львівського сміттєзвалища не вирішують роками, бо людське горе перетворилося на спосіб заробляння коштів.

"Там тисячі тонн сортованого сміття. Там люди працюють і заробляють по 30-35 тис. грн в місяць і не платять жодних податків. Міська рада так тримається того сміттєзвалища, як воша не знаю чого. Чому? Хто "кришує" це? Сталася трагедія, загинули невинні люди, молоді хлопці по 27-35 років, в яких маленькі діти. Чому вони були без распіраторів? Хто за це відповість?", - сказав Ігор Муравський.

На Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття: накрило трьох пожежників. Оновлюється

Він додав, що рятувальники, яких поховало під завалами сміття, належать до Жовківського гарнізону. Окрім трьох рятувальників, під горою сміття опинився і один місцевий чоловік, який працював на ЛКП "Збиранка" екологом.

"Друга загроза - прорив дамби з інфільтратами. Якщо це станеться, то навколишню територію накриє двометрова хвиля, яка затопить села. Це буде гірше, ніж Чорнобиль", - сказав Ігор Муравський.
Він наголосив, що влада виявилась абсолютно не готовою до того, що сталося, і рятувальна операція почалася лише через три години після обвалу лавини сміття.

Подробиці трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

Ігор Муравський також заявив, що дим, що виходить із сміттєзвалища, є надзвичайно токсичним і небезпечним для життя та здоров'я людей: "Цей дим впливає на онкологію, може спричинити хвороби крові і мозку. В навколишніх селах просто неможливо дихати, це отруйні хімічні сполуки. В перші години, коли почалася пожежа, сильно загазованим був і Львів". 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ