Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Скоро вся Україна встане у чергу за субсидіями, – Мирослав Хом`як

Цього тижня мешканці Львова отримали платіжки з космічними цінами за тепло. Дві - три тисячі за двокімнатні квартири. Так скоро вся Україна встане у чергу за субсидіями. І на цьому фоні Кабмін домовляється з Міжнародним валютним фондом щодо чергового підвищення ціни на газ для населення з 1 квітня 2017 року. Але ж це справді політика тарифного геноциду щодо власного народу, - заявив у коментарі Гал-інфо голова Львівської обласної організації партії «Наш край» Мирослав Хом’як.

За словами Мирослава Хом’яка, позиція партії у цій справі така, що у перемовинах з Міжнародним валютним фондом уряд передовсім має захищати інтереси людей. Тому домовленість Кабміну та МВФ щодо чергового підвищення ціни на газ для населення з 1 квітня 2017 року має бути скасована.

«Ніхто не сперечається з тим, що дешеві кредити МВФ для України, що балансує на межі дефолту, це важливо. Однак не будь-якою ціною. Кредити для України, а не Україна для кредитів – отака має бути логіка.

З іншого погляду, не слід забувати, що навіть ці кредити слід буде віддавати, а тому треба зосередитись на пошуку внутрішніх резервів: боротьба з корупцією та крадіжками на державних підприємствах, оптимізація фіскальної політики щодо фінансово-олігархічних груп тощо», - наголосив Мирослав Хом’як.

Нагадаємо, що 16 лютого 2017 року ЗМІ опублікували узгоджений розділ з енергетики Меморандуму з МВФ, за яким Уряд в обмін на продовження кредитування зобов’язався підвищити ціну на газ для населення 1 квітня 2017 року та переглядати ціну кожні 6 місяців.

Як відомо до 31 березня 2017 року ціна на газ для населення зафіксована на рівні 6,879 гривні за 1 куб. метр. В середині лютого НАК «Нафтогаз» заявляв про можливість зростання ціни газу для населення на 40%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ