Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

80 зустрічей і тільки три інвестиції, - Олег Синютка

«За 2015 рік я провів понад 80 зустрічей з іноземними послами, представниками фірм і кампаній. І в результаті - тільки три інвестиції», - про це в інтерв’ю Укрінформу заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Подаємо витяг з інтерв’ю:

"- Ви зазначали, що на Львівщині отримали прописку крупні іноземні інвестиції…

- Не тільки іноземні. У формулі "український капітал - іноземний" ми повинні віддавати перевагу своєму. Але сьогодні питання йде не тільки про виробництво, але й про ринки збуту, і всі три компанії, які цього року заявили про інвестиції, і Фуджікура, і Нексенс і Електроконтакт - це компанії, які працюють на величезні західні автоконцерни - БМВ, Ауді, Опель. Вони звичайно мають гарантовані ринки збуту, а це в свою чергу - гарантована робота, заробітки. Якщо говорити про сферу агропромислового комплексу, то тут перші квіточки вже є - починаючи від овечих і козячих ферм і закінуючи вирощуванням овочів і фруктів.

- Фірми, які працюють на автоконцерни, відводять нам дуже небезпечну роль - виготовлення електрооснастки. Процес шкідливий і для екології, і для здоров`я.

- Для здоров`я вона не є шкідливою, бо кожна людина хоча б раз на день їздить у транспорті і від цього не хворіє. Але давайте чесно визнаємо, що до нас іноземні виробники приходять насамперед через дешеву робочу силу. Їм не йдеться про екологію, шкідливість виробництва, а про те, що людині, яка буде виконувати таку ж роботу в Німеччині, потрібно платити в два, а то й у три рази більше, ніж тут. А ми поки що не вибираємо компанії чи напрямки, які нам вигідно пустити в Україну, а раді будь-кому. За цей рік я провів понад 80 зустрічей з іноземними послами, представниками фірм і кампаній. І в результаті - тільки три інвестиції. Тому що завжди на п`ятій чи десятій хвилині розмови виникало питання про війну. Адже агресія Росії має на меті не просто захопити нашу територію. Це показова кара для тих, хто хоче вирватися із полону Кремля, мовляв у цьому разі ти приречений на деградацію та стагнацію. Подібний етап пережило багато країн, і ми мусимо його пережити. Я завжди прошу наших іноземних партнерів розповідати на своїй батьківщині, що на Львівщині спокійно, тут живуть хороші працьовиті люди, тут легко отримати всі дозволи. Переконаний, з часом все крок за кроком рушиться".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ