Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Через непродуманий проект бюджету-2017 з січня почнуть масово закриватися дитсадки, школи та лікарні

Якщо уряд не передбачить у проекті держбюжету-2017 кошти на фінансування комунальних послуг шкіл, дитячих садків та лікарень, взимку ці заклади закриються. Про це заявив сьогодні співголова партії «Наш край» Юрій Гранатуров, коментуючи ініціативу Мінфіну про позбавлення централізованого фінансування комунальних послуг освітніх закладів та лікарень. Звернення партії з вимогою передбачити необхідні кошти у держбюджеті на наступний рік надіслано до КМУ. Про це повідомила прес-служба партії.

За його словами, ініціативи Міністерства фінансів стають все більше схожими на наркомівську продрозверстку 20-х років минулого століття. «Партія «Наш край» вимагає від Кабінету міністрів під час підготовки державного бюджету-2017 передбачити кошти на фінансування комунальних послуг шкіл, дитячих садків, лікарень та інших соціальних об’єктів. Ліквідація цієї статті видатків призведе до закриття сотень закладів в осінньо-зимовий період або до появи мільйонних боргів за тепло і гарячу воду», – наголосив Юрій Гранатуров.

За словами співголови партії, часу на зволікання немає, оскільки вже цього тижня Кабмін планує подати до ВР проект бюджету на 2017 рік. «Складається враження, що Уряд нашвидкуруч готує бюджет, а в результаті цього поспіху можуть позакриватися школи, дитсадки, лікарні», – зауважив він.

Партія «Наш край» наполягає на тому, що тільки співпраця профільних міністерств і відомств з органами місцевого самоврядування дасть можливість збалансувати бюджет країни та здійснити децентралізацію влади. Безперервні новації Мінфіну у відриві від реального життя ще більше погіршать життя українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ