Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутати просять уряд повернути 18 млн грн, які вони дали на зарплати працівника Львівської ОДА

Учора, 12 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати прийняли бюджет Львівської області на 2016 рік. Бурхливу дискусію в сесійній залі викликало те, що з обласного бюджету виділили 18 млн грн на зарплати працівникам апарату Львівської ОДА. Відповідно, депутати на сесії звернулися до Прем’єр-міністра України щодо забезпечення належного рівня оплати праці державних службовців і попросили повернути витрачені з обласного бюджету гроші. За таке рішення проголосувало 70 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо.

У зверненні йдеться про те, що державні службовці обласного та районного рівнів отримують вкрай низькі зарплати, розмір яких аж ніяк не здатний забезпечити належний рівень життя державних службовців та їхніх сімей.

«Такий стан справ не дає можливості залучити компетентні та досвідчені кадри до роботи на державній службі, а навпаки призводить до постійної плинності кадрів та підвищення соціальної напруги», - йдеться у зверненні.

Окрім того, у зверненні депутати просять уряд повернути 18 млн грн., які були виділені з бюджету Львівської області на підвищення зарплат працівникам Львівської ОДА в якості субвенції на соціально-економічний розвиток області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ