Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Діти хворі на ДЦП хочуть проходити ЗНО, але умови є не скрізь

Цього року зросла кількість дітей із захворюванням на ДЦП, які хочуть реєструватися на участь у ЗНО. Про це сьогодні, 15 березня, під час прес-конференції у прес-центрі Гал-інфо розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
Фото Гал-інфо.

«Вони мають право вступати поза ЗНО, але вони хочуть реєструватися на проходження ЗНО. І тут виникає проблема з приміщеннями навчальних закладів, які не пристосовані для таких дітей. Якщо у Львові ми маємо школу, яка має добрий заїзд, ліфт та обладнаний туалет, то таких шкіл немає в районах. Для цього приміщення потрібно обладнати в районних центрах. Зараз в країні акцент на інклюзивну освіту і з кожним роком таких шкіл з відповідними умовами для дітей буде більше», - сказала Лариса Середяк.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 19 березня завершується реєстрація на участь ЗНО. Внести зміни в реєстраційні дані учасників ЗНО можна до 2 квітня.

Сертифікати цього року дійсні за три роки 2016-18 окрім іноземної мови. Випускники можуть подавати у ВНЗ до семи заяв не більше від чотирьох спеціальностей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ