Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Гройсман їде домовлятися з мешканцями Грибович?

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні,27 січня, вилетів до Львова для вирішення питання львівського сміття.

У програмі поїздки, як повідомляє видання "Деловая Столица", передбачена зустріч з жителями села Грибовичі, де розташоване скандальне сміттєзвалище.

Наразі у Гройсмана вже є попередні домовленості з жителями Грибович, які передбачають його особисті гарантії, що львівська влада виконає всі вимоги громади Грибович, зокрема по будівництву школи та інші.

У свою чергу в Грибовичах розблокують на півроку полігон, але через півроку Андрій Садовий повинен домовитися з іншим полігоном про вивезення сміття. Після того, як сміття почнуть вивозити на інший полігон, почнеться рекультивація Грибовицького сміттєзвалища.

Нагадаємо, проблема з вивезенням сміття, яка не вирішується у Львові більше 10 років, вкрай загострилася влітку 2016 року, після того як на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа, в результаті якого загинули три людини і одна людина зникла безвісти. Звалище було закрите і виявилося, що львівське сміття нікуди вивозити.

18 січня Садовий заявив, що через проблеми зі сміттям місто знаходиться на межі екологічної катастрофи, яка загрожує і сусіднім країнам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ