Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Куди завітати в п'ятницю та на вихідні у Львові

Інформаційна агенція Гал-інфо підготувала перелік найцікавіших заходів, які можна відвідати у Львові цими вихідними.

24 листопада (п'ятниця - це маленька субота)

Прем'єра трагікомедії «Вороги. Історія любові» у Національному театрі імені Марії Заньковецької,  за романом єврейського письменника Іцхака Башевіса Зінґера. 

У виставі переплітаються краса та трагедія, любов і зрада. Дія  відбувається в  Нью-Йорку в  період після другої світової війни. Головним персонажем вистави є єврейський емігрант Герман та три закохані у нього жінки. Він чесно намагається зробити щасливою кожну, проте опиняється на самоті і нарешті зустрічається зі своїм найзапеклішим ворогом…

“Чекаючи на Ґодо” така назва вистави, яка відбудеться у театрі Леся Курбаса. Можливо для когось абсурдний, але абсолютно прекрасно зіграний твір. 

День за днем  завжди повторюється. Спочатку ранок, потім день і нарешті вечір. Герої п'єси занурюють глядачів в світ Бакетівського абсурду. П'єса про акторів, гра яких призвела до нового очікуваного на нового  Ґодо.

Великий стендап на честь дня народження, три роки львівському клубу  Cult Comedy Hall.  Жартувати будуть на вул. Скорика, 7 (раніше Чайковського). 

Cult Comedy Hall запрошує усіх на святкування, будуть як найкращі так і  нові жарти від українських коміків. Також, під час виступів можна буде замовити улюблені страви та напої. 

25 листопада 

У Національному театрі імені Марії Заньковецької відбудеться вистава  “Життя прекрасне?”, за новелою популярного американського драматурга Фредеріка Стропеля.

Сумні та курйозні ситуації трапляються з головними персонажами. До прикладу, забути чи ти одружений, поховати друга в костюмі клоуна та випадково знайти вбивцю своїх родичів, проте і проміняти помсту на солодощі. Висміюючи життя - людина змінює світ. Час стирає все на своєму шляху: мрії, кохання, красу, однак життя добігає кінця, а значить все найгірше позаду. Потрібно старіти весело, бо життя прекрасне завжди. 

Прем'єра вистави  “Клуб Зневіра” у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки відбудеться в суботу. Хмерна і приголошива водночас, за мотивами “Intermezzo” М. Коцюбинського. Зазначимо, вікове обмеження 18+

Головна теза вистави “ Ми всі народжуємося травмованими: Чим? Непорозумінням.”

Одного разу вона обійме і не відпустить. Схожа на смерть, яка приходить в мороз, оманливо зігріє. Можна ігнорувати її або боротись з нею. Однак, зневіра - завжди поряд, вам варто її приручити поки вона не приручила вас.

У Львівській національній Опері відбудеться театралізоване музичне дійство “Псальми Війни” у режисурі Василя Вовкуна. Твір прозвучить у виконанні хору та оркестру Львівської опери.

Театралізоване дійство створювали два роки, одразу після повномасштабного вторгнення  росії в Україну. Основною темою твору є події та реалії, які ми проживаємо прямо зараз. Твір є закликом до боротьби, музичним документом воєнного часу та присвячений пам'яті полеглих героїв та цинічно вбитих росією жертв війни. 

26 листопада

У Львівському органному залі відбудеться концерт “Органної музики бароко”. Незмінна класика, яка не залишить нікого байдужим, виконуватиме композиції органістки Ольги Стрілецької. 

Музика бароко пронизує до самого серця та створена, насолоджуватись життям. “Великий діалог” Луї Маршана та проникливі голоси Прелюдії Йоганна Пахельбеля з додаванням вічно живими істистинами Йоганна Себастьяна Баха зашифровані в фантазіях та оповиті неймовірним звучанням. 

ONUKA у завітає до Львова. У !FESTrepublic відбудеться концерт та презентація альбому ROOM. 

ONUKA планує порадувати своїх слухачів яскравим та запальним шоу. Новий альбом розповідає про Україну  та українців та являє собою музичний щоденник нашого часу, треки йдуть в такому порядку, ніби утворюють хронологію  першого року після масштабного вторгнення росії в Україну. За словами співачки всі пісні склалися в одну мозаїку та утворюють монолог про почуття. 

Масштабна виставка українського мистецтва “Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми” знаходиться в центрі сучасного мистецтва Jam Factory Art Center на вул. Б. Хмельницького 124. 

Роботи художників розмістились на двох поверхах та представлені в різних часових проміжках, від  XIX ст. до сьогодні. Виставка являє собою набір новел, різних тем та питань. Біля кожної роботи є короткі пояснення, які допоможуть краще зрозуміти витвір та дізнатись додаткові факти про нього.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ