Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛКП "Лев" за ремонт прибиральних станцій для собак заплатить більше, ніж за нові

Напередодні Львівське комунальне підприємство "Лев" оголосило тендер на ремонт прибиральних станцій для собак, які були встановлені у 2015 році в Сихівському районі Львова.

Нагадаємо, у грудні 2015 року у Сихівському районі міста Львові було встановлено 40 екостанцій для прибирання за собаками. Ці роботи були профінансовані Міжнародним благодійним фондом "Українська біржа благодійності" в межах проєкту "Будуймо ЕКО Україну разом!". Загальна сума інвестицій, зроблених на втілення проєкту, становила 135 436 грн.

Станом на осінь 2021 року більшість із встановлених благодійниками прибиральних станцій були або повністю знищені, або поламані.

Відповідно до оголошеного 20 жовтня тендеру, ЛКП "Лев" пропонує 130 тисяч гривень компанії, яка здійснить демонтаж, ремонт та повторний монтаж 30 станцій, які ймовірно ще залишилися. Так вартість реконструкції однієї прибиральної станції становить понад 4 300 грн.

Нагадаємо, 20 липня 2021 року, ЛКП "Лев" уклало договір про виготовлення та монтаж спеціалізованих станцій для прибирання за собаками. Загальна вартість робіт - 538 850 грн за 150 станцій. Отже, виготовлення та монтажу однієї станції коштує 3592 грн.

Тендер на проведення ремонту наразі триває, кінцевий термін подання тендерних пропозицій - 29 жовтня 2021 року. Однак є підстави вважати, що це замовлення також отримає одна із компаній, керівником якої є Євген Штабський (за даними Youcontrol це ТОВ "Європарк-Захід" та ТОВ "БК Сучасний простір"). Ці компанії за два попередні роки отримали 6 замовлень від ЛКП "Лев" на загальну суму майже 1,5 млн гривень.

Як повідомляло видання Наші гроші.Львів, львів’янин Євген Штабський зберігає тісні зв’язки з фірмами-"розпильниками" будівництва спортивних майданчиків у Львові ТОВ "Європейський парк" та ТОВ "Компанія Європейський парк". У квітні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував фірми "Європейський парк", "Компанія Європейський парк" та "Еліт спорт груп" на 408 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах.

Також зазначимо, що, як повідомляло Гал-інфо, попередні замовлення ЛКП "Лев" не були виконані компаніями Штабського вчасно, їх відтермінували на кінець 2021 року.

Також, як нещодавно повідомляв на засіданні бюджетної комісії Львівської міської ради начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Владислав Іванов, у Львові планують до кінця 2021 року побудувати ще 1 або 2 вигульні майданчики для собак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ