Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці будинків, що біля скандальної забудови на вул. Б. Хмельницького, 249, знову вийшли на протест

Сьогодні, 22 лютого, мешканці прилеглих будинків скандальної забудови на вул. Б. Хмельницького, 249 знову вийшли на протест. Люди від ранку стоять живим щитом та не пускають будівельників до будівлі, зокрема, мешканці не дають встановити паркан. Про це Гал-інфо повідомили самі мешканці.
Нагадаємо, на початку лютого невідомі люди почали вести підготовчі будівельні роботи поблизу занедбаної будівлі за адресою вул. Б. Хмельницького, 249, а саме почали рити траншеї та обгороджувати територію. Тоді мешканці сусідніх будинків вийшли на протест та кілька днів поспіль цілодобово охороняли об’єкт.

За даними плакату, бо паспортом об’єкту це назвати неможливо, там планується будівництво багатоповерхового будинку із підземним паркінгом. Окрім того, там хочуть спорудити каплицю на 1-му поверсі у житловому будинку. 

Мешканці прилеглих будинків категорично проти такого будівництва, адже це забере їхню прибудинкову територію, а також може призвести до часткової руйнації будинку на вул. Б. Хмельницького, 247. Окрім того, мешканці стверджують, що громадські слухання з приводу цієї будови були сфальшовані.

Замовниками будівництва, відповідно до записів на плакаті, виступає Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ та девелоперська компанія ТзОВ «Кристал-медіа», керівником якої є Оксана Якимів. 

Своєю чергою, Курія Львівської архиєпархії УГКЦ спростувала свою причетність до скандального будівництва на вул. Б. Хмельницького,249, а саме наголосила, що не виступала замовником цього будівництва. 

Завтра, 23 лютого, в приміщенні прес-центру ІА "Гал-інфо" відбудеться прес-конференція,  на якій буде представлено офіційну позицію Курії Львівської архиєпархії УГКЦ  щодо будівництва на вул. Б. Хмельницького, 249.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ