Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Молодь підніметься на клич і очистить Україну від скверни, - голова осередку Крайового братства вояків ОУН-УПА

Сьогодні, 27 травня, під час урочистого віче біля пам’ятника Степану Бандері голова осередку Крайового братства вояків ОУН-УПА Олесь Гуменюк привітав усіх повстанців, зв’язкових, підпільників та усіх героїв зі святом Дня Героїв. Він пригадав Декалог українського націоналіста - здобудеш Українську державу, або згинеш у боротьбі за неї.

«Вітаю всіх тих, які приютили нас до хати, нагодували і пригріли нас і ми пішли воювати, а вони залишалися самі собою. Кожен з нас вніс якусь лепту, коли Україна горіла у вогні, коли з усіх кінців лізли злочинні окупанти. Тоді хлопці та дівчата прощалися з батьками і йшли рятувати свою землю», - сказав Олесь Гуменюк.

Він також додав: «Боляче і прикро, що на двадцятому році незалежності нами і далі керують не українці, промосковські, більшовицькі провокатори. Чому так у нас є? Чому хтось мусить нами керувати? Багато відійшло наших хлопців, тих хто після десятиліть поневірянь у засланні таки дочекалися проголошення нашої незалежності, але й далі боротьба за неї триває».

«Сьогодні ми віримо, що наступні покоління будуть новою генерацією, яку чекає боротьба. Я впевнений і знаю, що якщо ще буде один клич, то ця молодь піде, хоча, кажуть, що молодь розбалансована, але ми галичани такі є, і якщо виходить за межі, ми дуже жорстко піднімемось тоді і очистимось від скверни! Відірвемось від Москви!», - заявив Олесь Гуменюк.

Довідка:

День Героїв або Свято Героїв - щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків - борців за волю України, яке відзначають 23 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ