Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На боротьбу з коронавірусом тергромади Львівщини виділили понад 200 млн грн

Директор департаменту фінансів Львівської ОДА облдержадміністрації Олег Демків повідомив, що на боротьбу з коронавірусом у місцевих бюджетах області в поточному році передбачили понад 215 млн грн, а використали ‒ 206 млн грн.
Фото: Держприкордонслужба

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОДА.

За ці кошти придбали дезінфекційні та стерилізаційні засоби, діагностичні набори та витратні матеріали, провели інші видатки, необхідні для функціонування медичних закладів, залучених до госпіталізації хворих на COVID-19.

А заходи, пов’язані з захистом від коронавірусної інфекції COVID-19 шляхом вакцинації, здійснюють за кошти державного бюджету.

Загальний обсяг видатків державного бюджету на закуповування вакцини від COVID-19 на поточний рік сягає 11,4 млрд грн, що забезпечує придбання вакцини для щеплення 70% дорослого населення країни.

В області на сьогодні щеплення від коронавірусу отримали 623,1 тис. мешканців або понад 30% дорослого населення. 

"З погіршенням епідеміологічної ситуації усім необхідно носити захисні маски, дотримуватися санітарної дистанції, провітрювати приміщення, регулярно мити руки, а основне – вакцинуватись. Усі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації. Щеплення  добровільні й безоплатні. Вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя", ‒ зазначив заступник голови облдержадміністрації Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ