Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершили показові тренування з громадами щодо дій у надситуаціях в умовах війни

Їх провели за ініціативи департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА, повідомляють в пресслужбі.
Фото - ЛОДА

У період з березня по липень цього року представники департаменту з питань цивільного захисту ЛОВА, Головного управління ДСНС України у Львівській області, спільно з фахівцями навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області провели 8 показових штабних тренувань з усіма територіальними громадами області. До них також долучалися керівники районних військових адміністрацій.

Головною метою таких тренувань було навчити органи місцевого самоврядування діям при виникненні надзвичайних ситуацій воєнного характеру на території територіальних громад в умовах систематичного нанесення збройними силами російської федерації ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

«Бути постійно готовими до реагування на існуючі та прогнозовані ризики, своєчасно та вміло діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій, аби мінімізувати їх наслідки, захистити населення громад та надати їм професійну допомогу – головний задум проведених тренувань, який і успішно реалізували», - зазначили у департаменті.

В усіх громадах до таких тренувань також залучили представників підприємств та організацій усіх форм власності, які брали активну участь у вирішенні проблемних питань та організації взаємодії.

Також, в межах заходів детально обговорили алгоритми дій органів управління міських, селищних та сільських територіальних громад у разі різкого погіршення погодних умов, умовному ураженні противником об’єктів критичної інфраструктури громади та можливому підтопленні населених пунктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ