Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наш край» матиме серйозний вплив на політичний ландшафт Львівщини, – Шведа

На місцевих виборах, що пройдуть у жовтні, нові партії, зорієнтовані на місцеву проблематику, матимуть добру перспективу і дещо змінять політичний ландшафт регіонів. Про це в коментарі Гал-інфо заявив політолог Юрій Шведа. Так він прокоментував перспективи партії «Наш край», реклама якої нещодавно з`явилась у Львові.

Юрій Шведа наголосив, що ці вибори мають два важливих аспекти. Перший – політичний: згідно із нинішним законодавством висування кандидатів відбувається через політичні партії. І очевидно, що політичні партії захочуть використати цей момент на розкрутку свого бренду і свого імені. «Але  постає інша проблема – ці вибори є місцевими. Тобто, це вибори,  які пов’язані не із загальнонаціональними, а з дуже конкретними, прив’язаними до місцевої ситуації господарськими питаннями», – наголосив він.

Звідси випливає той факт, що існує попит на партії, що звертають увагу насамперед не на загальнонаціональні цінності та проблеми, а на регіональні. «Це ті партії, які першою чергою порушують питання, що стосуються певної території, місцевості», - додав Юрій Шведа.

На думку політолога, такі вузько орієнтовані партії, цебто регіональні, краще володіють ситуацією на місцях, на них має вплив громада, а не партійне керівництво.

Ще однією особливість нових політичних сил – це відсутність негативного шлейфу від колишньої діяльності, який притаманний відомим загальнонаціональним партіям.

«Отож,  я думаю, що партія «Наш край» – як нова партія без негативного шлейфу буде мати серйозний вплив на політичний ландшафт у регіонах, і зокрема на Львівщині», – наголосив Юрій Шведа.

 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ