Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наш край» закликає зупинити розпродаж країни олігархам

У 2016 році Кабмін планує приватизувати 14 великих держпідприємств. У вівторок (18 лютого) Верховна Рада прийняла в цілому законопроект, який дає старт цій приватизації. «Наш край» категорично проти приватизації залишків державного майна України. Про це повідомила прес-служба партії.

"Починаючи із років незалежності в Україні приватизували тисячі підприємств, ми пережили кілька хвиль приватизації, були власниками так званих ваучерів,  але щороку ставали тільки біднішими.Зараз економіка України переживає важкі часи, тому очевидно держпідприємства будуть продані за невисоку ціну. Але найголовніше, як показує практика, після приватизації нові власники часто скорочують кількість працівників, а іноді й зовсім продають підприємство на металобрухт.


За даними досліджень, приватизація минулих років принесла Україні тільки збитки. 30% підприємств, які були приватизовані до 2010 року, взагалі зникли. 32% працівників лишились на вулиці. Через непрозорі схеми приватизації знищені заводи-гіганти.

Україна втратила Херсонський бавовняний комбінат, який свого часу був одним із найбільших в Європі. Інвестор брав зобов’язання погасити борги та запустити підприємство, утім через 6 років після приватизації комбінат припинив діяльність, більше 6 тисяч людей лишились без роботи. Після приватизації скоротив штат «Укртелеком», «Криворіжсталь», «Київхліб». Балакійський цементний завод було продано конкурентам і фактично знищено. Цей перелік можна продовжувати.

«Наш край» виступає категорично проти приватизації, яку запустив Уряд Яценюка. Від неї збагатяться тільки олігархи, монополісти та нові політичні партнери Народного фронту – представники «Опозиційного блоку», які звикли розкрадати майно держави іще з часів Януковича.

Навпаки держава повинна зберегти ту власність, яка у неї лишилась. На керівні посади великих держпідприємств повинні прийти ефективні господарники з досвідом роботи. Це врятує українців від остаточного розпродажу країни олігархам.

«Наш край» вимагає зупинити чергову хвилю приватизації, яка може знищити останні українські держпідприємства. Ми зобов’язані зберегти країну!", - скаазно у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ